Klik venligst
SPORT 2023-10-04 KL. 12:24

Vindrarps damer inledde med en poäng

Av Johan W Jönsson

Vindrarps VK:s damer har inför säsongen fått en ny tränarduo i välkända Christel Alm och Linnea Johansson. I det första sammandraget i division 2 blev det en poäng på två matcher.
– Vi är nöjda med prestationen, kommenterar tränare Alm.

Vindrarps damer inledde med en poäng
Vindrarps VK vid seriepremiären i Halmstad Arena. Nya tränarduon syns med nummer sex och sju på tröjorna. Christel Alm och Linnea Johansson. Foto: VVK

Efter fyra säsonger som spelande tränare för VVK:s damer valde Malin Hantoft att kliva av som coach inför den här säsongen. Hennes efterträdare är välkända.

VVK-legendaren Christel Alm och tidigare elitspelaren Linnea Johansson tar över tränarskapet ihop för det unga laget. Den nya tränarduon siktar högt.

– Målsättningen med säsongen är att komma högt i tabellen och att få samtliga spelare att utvecklas. Inte minst när det gäller spelförståelsen, säger Christel Alm.

Ett annat mål är att motivera samtliga spelare att fortsätta att kriga om en plats i startsexan. Att få många att känna sig delaktiga är en framgångsfaktor i ett lag.

Det första sammandraget spelades i Halmstad Arena med Hylte/Halmstad B som arrangör. Vindrarp ställdes mot Lund C och hemmaklubben.

I matchen mot Lund blev det förlust med 3-1 i set. VVK förlorade första set klart med 25-10, vann andra set med lika klara 25-11 och förlorade sedan två jämna avslutande set (25-22 x 2).

Mot Hylte/Halmstad blev det förlust med 3-2 i set. Matchen var jämn hela vägen men H/H var starkast i skiljeset. 23-25, 25-19, 25-22, 23-25, 15-9 blev setsiffrorna.

– Kul att äntligen vara igång med seriespelet! Träningarna har varit bra och vi märker hur alla spelare utvecklas för varje vecka. Vi tycker att det ser väldigt lovande ut, säger Alm.

– Totalt sett är vi nöjda med prestationen. Lite trevande början mot Lund. Men vi kom igång. Hade vi mött dem igen så hade vi vunnit, fortsätter hon.

Hylte/Halmstad slutade trea i serien förra säsongen och är en av favoriterna tillsammans med Malmö VK även den här säsongen.

– I matchen mot H/H var det många långa bollar och vi visade en enorm kämparglöd. Kul att alla spelare fick vara med och spela och bidra, säger Alm.

Tränaren riktar ett extra tack till ex-coach Malin Hantoft samt till erfarna Emma Karlsson som båda hoppade in och förstärkte laget i det inledande sammandraget.

– Det är väldigt lärorikt för våra yngre spelare att få se hur dessa rutinerade tjejer tar sig an en volleybollplan, berömmer tränare Alm.

Extra plus i kanten kvitterade passaren Anna Johansson ut för sina servar och sitt eviga slit. Även unga Maja Åkesson, 15 år, kvitterade ut högt betyg för sitt mod och två bra matcher.

Vindrarp slutade sexa i division 2 södra förra säsongen. Nu hoppas VVK på en mer framskjuten placering. Nästa sammandrag spelas den 22 oktober i Ängelholm.