Klik venligst
SPORT 2023-09-26 KL. 06:02

Vindrarp premiärvann som nykomlingar

Av Johan W Jönsson

Vindrarps VK fick en bra start i comebacken i division 1. Det blev seger i seriepremiären då Jönköping slogs tillbaka med 3-1 i set efter underläge 0-1.
– Det var skönt med en bra start! Det var välbehövligt som nykomlingar i serien, säger spelande tränare Filip Nilsson.

Vindrarp premiärvann som nykomlingar
Vindrarps VK efter seriepremiären där det blev seger med 3-1 mot Jönköping. Foto: VVK

Efter avancemanget i våras har VVK förstärkt truppen med spelare både från Hylte/Halmstad och Falkenberg. Mest namnstark är kanske Adam Karlsson som spelade i Elitserien förra säsongen.

– Han tillhörde Falkenbergs elitlag och är en duktig spelare. Han blev matchens lirare mot Jönköping och kommer att vara viktig för oss även framåt, säger Filip.

Ingen har lämnat truppen därför har VVK både mer bredd och spets den här säsongen. Framförallt så har träningarna blivit bättre då fler spelare är med på passen.

– Det har blivit ett lyft efter att vi gick upp i ettan. Det är roligare matcher och vi slipper sammandragen. Vi har haft en väldigt bra försäsong, berättar Filip.

Jönköping chocköppnade matchen och VVK blev lite tagna på sängen. Det blev klar förlust med 25-16 i första set men sedan hämtade hemmalaget sig.

– De gick ut hårt i serven och tryckte ner oss långt bak i banan. Sedan var det lite premiärnerver också. Men vi kom överens om att ha tålamod och nöta på.

Vindrarps styrka är ”block defence” och med hjälp av sitt starkaste vapen tog hemmalaget sig in i matchen. Jönköping fick kämpa för varje poäng och tröttnade.

Filip Nilsson är spelande tränare i Vindraps VK. Han är nöjd med insatsen i premiären. Foto: VVK

VVK tog andra set med 25-16 och Jönköpings servar blev lösare och lösare samtidigt som deras spikers blev tröttare och tröttare. VVK tog även tredje (25-23) och fjärde set (32-30).

– Vi nötte ner Jönköping tack vare vårt tålamod i anfallsspelet och väldigt bra defencespel. Premiärnerverna släppte i andra och sedan var det bara att tuta på.

– Det var ingen direkt stress och press. Men det blev jämnt på slutet och vi blev också trötta. Vi är tacksamma över att vi var många i matchtruppen och kunde ta in pigga ben.

Filip har själv gått in som passare i laget. Förra säsongen var han spiker men där har VVK fått in bra spelare. I en stark laginsats stack nyförvärvet Adam Karlsson på vänsterkanten ut.

– Adam har faktiskt gått rakt in som lagkapten. Han tog en stor roll i premiären och det kommer han nog att göra under stora delar av säsongen, säger Filip.

VVK-tränaren berättar att laget har som målsättning att hamna på övre halvan den här säsongen men att det i första hand handlar om att se och lära som nykomling.

– Det är svårt att säga något om serien. Men jag tror att Habos ena lag blir giftigt och att något Göteborgslag blir bra också. Men vi får se.

Vindrap möter Göteborg VBK borta i kommande omgång. De förlorade med 3-0 i set mot Habo C i sin premiär. I nästa hemmamatch väntar Falköping B.

– Fortsätter vi som vi gjort hittills och utvecklas och blir bättre för varje vecka som går så kommer vi kunna hävda oss i serien. Men det finns inga lätta volleybollmatcher.

Nilsson var glad över att ha sitt VVK tillbaka i ettan där föreningen hör hemma. Ett 50-tal i publiken hade letat sig till Våxtorpshallen för att se premiären och det var bra tryck i hallen.

Vindrarps damer går in i seriespel kommande helg då man möter Lund C och Hylte Halmstad B i Halmstad Arena i premiären av division 2 södra.