SPORT 2022-04-25 KL. 16:21

Vernerssons dubbel gav kryss mot Halmia

Av Johan W Jönsson

Det blev 2-2 för Laholms FK i prestigederbyt mot IS Halmia. LFK låg under med 1-0 men hade 2-1. Sett till helheten var oavgjort inte ett orättvist resultat. ”Vi hade varsin halvlek”, säger LFK:s tränare Joseph Wahlund.

Vernerssons dubbel gav kryss mot Halmia
Oskar Vernersson nickade in 1-1 för LFK i inledningen av den andra halvleken. Foto: Halmstadsport

Halmia hade 1-0 i paus och vann den första halvleken välförtjänt. LFK hade svårt att få fast boll på offensiv planhalva och lyckades aldrig etablera något eget spel.

Edmond Tasimder hade ett bra läge tidigt men avslutet från nära håll efter inspel av Nils Hedström gick inte på mål. Det var i princip det enda LFK mäktade med framåt.

Halmia tog ledningen efter 18 minuters spel. LFK:s målvakt Rasmus Lundgren blev störd i luften vid en hörna och tappade bollen till en halmian som kunde stöta in kulan till 1-0.

– Rasmus säger att han blev knuffad i luften och det hade han inte sagt om det inte var så. Det var olyckligt!, säger Wahlund.

Halmia kunde också gjort 2-0 om inte Stefan Radovanovic stått för en brytning ur den högre skolan. Precis i avslutsögonblicket kastade han sig fram och fick bort bollen.

– Vi har i princip ingenting framåt. Vi är inte riktigt synkade än. Det är för många som inte spelat ihop så mycket och vi slog bort mycket bollar. Halmias ledning in paus var fullt rättvis.

Wahlund gjorde två byten i paus. Oskar Vernersson kom in för Hasanen Nazar och Teo Svensson för Edmond Tasimder.

– Det var motorsåg och hyvling vid knäskålarna i paus. Inte riktigt kanske… Men jag ville få in mer tydliga djupledshot och fler motrörelser än vad vi hade i första.

Andra halvlek inleddes med ett friläge för Halmia. Men istället för att avsluta själv valde halmianen att passa och då kunde Nils Hedström bryta.

På efterföljande inspark spelade sig LFK igenom och avbytarna Teo och Oskar avslutade anfallet då den förstnämnde skarvade fram den sistnämnde som nickade bollen i mål till 1-1.

– 2-0 hade varit tufft. Nu gjorde vi istället 1-1 i anfallet efter. Det var det som vände matchen. Målet gav både energi och tro, säger Wahlund.

LFK kunde ta över initiativet och innan 60 minuter var spelade kom också 2-1. Herman Johansson slog en fin längre passning som Oskar Vernersson löpte sig fri på och tryckte in med vänsterfoten.

Tvåmålsskytten blev precis det djupledshot som LFK behövde och han kunde mycket väl blivit tremålsskytt. Ett avslut räddades av hemmamålvakten till hörna och en gång hann han inte fram.

Stefan Radovanovic var också nära att göra 3-1 då han blev helt ren på den bakre stolpen vid en hörna men nicken gick över mål.

– Det målet hade jag redan antecknat. Vi hade bra kontroll men så kom en situation, som det kan göra, och det var utjämnat.

En halmian avslutade efter ett inspel men fick inte träff. Han fick en ny chans och tåade då in bollen mellan benen på Rasmus Lundgren i LFK:s kasse fram till 2-2 i minut 75.

– Vi har varsin halvlek och 2-2 var kanske rättvist. Det är ju målen som räknas. Vi tar med oss att vi vänder underläge och att vi inte tappar på slutet.

Wahlund berömmer hela laget för vändningen i andra. Inte minst lagkapten Lucas Ragnarsson som tog ett stort ansvar som ledare, samt inhopparna.

– Teo (Svensson) kommer in och skyddar mycket boll felvänd och Oskar (Vernersson) kommer in och blir det där djupledshotet och har näsa för mål.

Hasanen Nazar är avstängd i kommande match mot Kongahälla. Edmond Tasimder har problem med en höft och är i skrivande stund ett frågetecken inför den matchen.


Oskar Vernersson och Nils Hedström firar. Matchen mellan Halmia och LFK slutade 2-2. Foto: Halmstadsport