Klik venligst
SPORT 2024-06-12 KL. 15:58

Vännerna återförenas i rutinerat Skottorp

Av Johan W Jönsson

Skottorps IF lyfter i tabellen. Det rutinerade laget har nu fem raka matcher utan förlust. Vid segern mot Kornhult/Hishult gjorde ”tre kompisar från förr” comeback tillammans i fotbollssammanhang. Jonatan Jacobsson, 40 år ung, gjorde tre mål på fasta situationer.

Vännerna återförenas i rutinerat Skottorp
David Nielsen (Eriksson), Mattias Bengtsson och Jonatan Jacobsson har återförenats i Skottorps IF. Foto: SIF

De tre kompisarna är utöver nämnda Jacobsson även David Nielsen (Eriksson) och Mattias Bengtsson. De tre har tidigare spelat tillsammans i Halmstads BK U samt i Laholms FK.

Jacobsson har tillhört Skottorp i flera säsonger men bara spelat sporadiskt i mån av tid. Nielsen har SIF som moderklubb medan Bengtsson är helt ny i de gröna. Moderklubben är Ränneslöv.

I matchen mot K/HFF blev det seger med 5-3. Jacobsson satte dit två frisparkar och skruvade dessutom en frispark direkt i mål. Tränare Oskar Moberg har nu många spelare att välja på.

– Men den senaste matchen var första tillfället då de flesta var tillgängliga samtidigt. Flera av de äldre har egna barn och deras aktiviteter att ta hänsyn till också, berättar han.

Bland de andra rutinerade spelarna i laget märks Eric Lindberg, Jimmi Ivarsson, Johan Stråhle, Johan Agnvall och Jim Leandersson. Oskar Nilson och Robert Andersson framstår som juniorer.

Att åldersstrukturen är hög gör det så klart extra trevligt rent socialt för de erfarna spelarna. Då truppen är stor behöver de inte heller känna att de måste spela varje match.

– De äldre spelarna försöker att träna en dag i veckan. Vissa känner inte att de vill ta någon yngre spelares plats. Men det gör de inte. De unga killarna behöver också stöttning på planen.

Ida Pettersson visade vägen för FC Lagan med sitt kanonskott. Foto: Johan W Jönsson

K/HFF är kvar som trea i tabellen. Skottorp är sexa. Seriefinalen mellan HGH och Torup/Rydö slutade 3-1. Det var T/R:s första poängtapp. HGH föll mot K/HFF i omgången innan.

Derbyt mellan Skogaby och Ränneslöv/Walldia slutade med 3-2-vinst för gästerna. Anwar Hussain gjorde två mål för R/W och avgjorde med sitt 3-2-mål med kvarten kvar.

Våxtorp/Hasslöv kryssade (3-3) mot Sennan. V/H ledde faktiskt med 3-0 men sista 20 minuterna släppte laget in tre mål. Kvitteringen för Sennan kom tungt nog i minut 90.

I femman förlorade Lilla Tjärby mot serieledande Oskarström med 3-1. OIS har ännu inte förlorat och går mot fyran. LTIK fick tufft nog sin målvakt Adrian Sirbu skadad redan i minut tio.

Ysby förlorade mot Vapnö med klara 7-1. Emil Palmgren, ny från Hasslöv, gjorde YBK:s mål. Vapnö hänger på i toppen och är det enda lag som tagit poäng mot Oskarström.

Genevad/Veinge spottade upp sig och tog ledningen med 1-0 mot Snöstorp/Nyhem. GIF/VIF tappade dock till 4-1. Matchen slutade 5-3. Ferdijan Kurtic gjorde två mål för GIF/VIF.

I damtrean förlorade Laholm mycket oväntat mot Centern med 3-2. Det var kärlekslagets första seger under säsongen. Och LFK:s andra raka förlust. Laholm är nu femma i tabellen.

I damernas division 4 vann FC Lagan välförtjänt mot Hylte med 1-0. Ida Petterssons kanonskott över målvakten blev matchavgörande. Lagan är femma i en skiktad serie.

Resultat och målskyttar:

Femman:

Oskarström IS-Lilla Tjärby IK 3-1 (2-0)

Mål LTIK: Anton Herrstedt

YBK-Vapnö IF 1-7 (1-2)

Mål YBK: Emil Palmgren

Snöstorp Nyhem FF-GIF/VIF 5-3 (1-1)

Mål GIF/VIF: Ferdijan Kurtic 2, Granit Avdiu

Sexan:

SBK-Ränneslöv/Walldia 2-3 (1-2)

Mål SBK: Kenan Ramadani 2

Mål R/W: Anwar Hussain 2, Zett Wyke

Skottorps IF-K/HFF 5-3 (3-1)

Mål SIF: Jonatan Jacobsson 3, Hampus Gegö, Martin Svensson

Mål K/HFF: Robin Jönsson 2, Casper Carlsson

Våxtorp/Hasslöv-Sennans IF 3-3 (1-0)

Mål V/H: Ludvig Croon, Andreas Dannegren, Peter Carlsson

Damtrean:

LFK-IF Centern 2-3 (1-1)

Mål LFK: Ida Wennström, Meliha Ibrahimovic

Damfyran:

FC Lagan-Hyltebruks IF 1-0 (0-0)

Mål FCL: Ida Pettersson