Klik venligst
SPORT 2023-08-28 KL. 13:55

Vann med uddamålet efter årets bästa insats

Av Johan W Jönsson

Laholms FK stod för säsongens hittills bästa insats när tabellfemman Lindome slogs tillbaka med 3-2 (2-2). På planen var LFK klart bättre än vad de jämna siffrorna antyder.
– Att vi skulle kunna vinna trodde jag men inte att vi skulle göra det så välförtjänt. Lindome är ett bra lag, säger tränare Joseph Wahlund.

Vann med uddamålet efter årets bästa insats
LFK firar Henrik Johanssons matchavgörande 3-2-mål. Foto: Johan W Jönsson

LFK saknade Stefan Radovanovic som stod över med axelproblem. I gengäld var Adam Johansson tillbaka i backlinjen efter sin ordentliga blåtira.

Wahlund har sett Lindome spela och hade respekt för motståndarlaget. Ändå var det LFK som tog tag i taktpinnen direkt och sköljde över bortalaget.

– Jag hade hajpat Lindome. När jag sett dem har de gått högt men det var som att de hade respekt för oss eller för gräset, de är konstgräslag. De spelade inte alls offensivt nu.

Det gjorde att LFK fick initiativet genom att sätta full fart från start. LFK var framåtlutade och fick utdelning direkt när Adam Vernersson gjorde 1-0 framspelad av Gjenis Zeqiri.

– Vi vann boll, spelade oss igenom deras backlinje och kom med inspel. Vi skapar flera chanser på liknande vis men ofta var vi inte på plats eller också gick bollen igenom.

LFK gjorde 2-0 i minut 20 när Hamodi Wasmy enkelt kunde bredsida in Gjenis Zeqiris inspel. LFK-anfallaren noterades därmed för sin andra assist i matchen.

Lirak Cakolli har haft en fin utveckling och bidrar verkligen till LFK:s offensiv från sin högerbacksposition. Mot Lindome ordnade han också en straff. Foto: Johan W Jönsson

Det var långa stunder spel mot ett mål och matchens lirare var Lindomes målvakt som höll gästerna kvar i tillställningen. På något sätt lyckades de komma tillbaka.

Ett jätteskott från långt håll letade sig in i mål via kryssribban till 1-2. En drömträff otagbar för Max Johnsson i hemmakassen. Målet kom efter knappa halvtimmen spelad.

– Vi gick ner oss lite efter deras mål, som verkligen kom från ingenstans, men vi fortsatte att skapa och hade även en straff, säger Wahlund.

Duktige högerbacken Lirak Cakolli blev upphakad i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Gjenis Zeqiri rullade dock bollen utanför mål.

På första halvleks sista spark gjorde Lindome 2-2 när ett avslut utifrån letade sig igenom LFK-försvaret och en skymd Max Johnsson - oturligt.

– Det är sådant som kan hända. Det var så märkligt att gå in med 2-2 i paus. Det var 45 minuters njutning att stå vid sidan, förutom målen som uteblev och dem vi släppte in.

En tvåmålsledning hade varit mer logiskt sett till matchbilden. LFK var överlägset och att fortsätta på liknande vis i andra halvlek var mantrat i halvtid.

Adam Vernersson var som vanligt en av de bättre i LFK. Han gjorde ett mål och slog inlägget som ledde fram till 3-2. I bakgrunden syns matchvinnaren Henrik Johansson. Foto: Johan W Jönsson

LFK fortsatte också i andra halvlek. De vita kom runt bra på kanterna och det var många situationer i Lindomes straffområde.

– Tyvärr har vi inte folk riktigt på plats i boxen. Vi springer fel men det är något vi jobbar mycket med och någon boll borde vi ändå satt dit, säger Wahlund.

Även om målen inte kom var känslan ändå att Lindome inte skulle klara att stå emot. Och det gjorde gästerna inte till slut. I minut 78 kom förlösande 3-2.

Pigge Adam Vernersson slog ett inlägg som Lindomeförsvarare nickade bort. På andrabollen drog Henrik Johansson elegant in kulan i nät på halvvolley till vild hemmaglädje.

– Någonstans tänkte man att; ska vi verkligen inte lyckas vinna den här matchen? Det är skitbra gjort av Henke att sätta dit den bollen.

Lindome fick en bra chans att utjämna på nytt kort efter 3-2-målet men då klarade Max Johnsson. LFK bytte in Jonatan Falk och gick ner på fembackslinje på slutet.

Joseph Wahlund var jättenöjd med insatsen och tre poäng. Foto: Johan W Jönsson

– Jättebra laginsats! Jag hade varit nöjd med prestationen oavsett men nu är man extra nöjd i och med resultatet också. Det var verkligen bonuspoäng sett till att Lindome är där uppe.

– Härlig energi och gott att ta med sig det här in i de viktiga veckor som kommer nu när vi ska möta andra lag som ligger där nere i tabellen, säger Wahlund.

I en stark kollektiv insats kvitterade Adam Vernersson, Adam Johansson och Lirak Cakolli ut högsta betyg av LFK-tränaren.

– Jag vill även gärna lyfta ”Uffe” (Throné) och ”Tomma” (Andersson) som fixade planen åt oss efter regnet. Det är otroligt vilket arbete de lägger ner för att vi ska få spela fotboll.

LFK ligger på kvalplats med fyra poäng upp till Sävedalen på säker mark. I kommande match väntar tabelljumbon Nässjö. Sedan nämnda Sävedalen.

LFK:s lag mot Lindome (4-3-3):

Max Johnsson -

Lirak Cakolli, Adam Johansson, Herman Johansson, Nils Hedström -

Teo Svensson, Henrik Johansson, Lucas Ragnarsson (K) -

Adam Vernersson, Gjenis Zeqiri, Hamodi Wasmy

Avbytare: Amadeus Bäckman (mv), Jonatan Falk, Viggo Dahl, Zemri Callaku, Ludvig Larsson, Jakob Larsson, Hasanen Nazar

LFK hade fin support från läktarhåll. Foto: Johan W Jönsson