SPORT 2023-05-24 KL. 06:02

Våxtorps trupp till Superettan klar

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS damlag har spikat truppen till Superettan 2023/2024. Två spelare ansluter och ersätter Agnes Svensson som lämnat för spel i Halmstads BTK och Michaela Karlsson som blir mamma inom kort. Nya spelare är Elin Ljungsberg och Emma Vendelbo Clement.
– Truppen ser lovande ut. Jag tycker inte att vi tappat något i styrka, kommenterar sportchef Jan-Erik Eriksson.

Våxtorps trupp till Superettan klar
Elin Ljungsberg förstärker Våxtorps BoIS inför kommande säsong i Superettan. Foto: privat

Elin Ljungsberg har spelat i Falköping under den senaste säsongen. Hon är 26 år gammal och var den som coachade Våxtorps BoIS Tilda Johansson till SM-brons tidigare i år.

– Hon är duktig både som spelare och coach. Tillhör elitklassen och är en offensiv spelare med bra inställning. Kommer smälta in väl in i vår trupp som person, säger Eriksson.

Emma Vendelbo Clement hämtas från Danmark. Hon är en av grannlandets mest lovande 17-åringar. Emma spelade senast i Virum i den danska Elitserien.

Virum vann Elitserien förra året och slutade tvåa den här säsongen bakom Hvidovre där Våxtorps Agnes Svensson och Tuva Oredsson gästspelar ibland.

– Det var förbundskaptenen för de danska juniorerna, Magnus Mellander, som frågade vår coach Tilde om inte Emma kunde få spela med oss för tuffare matchning, berättar Eriksson.

När Agnes Svensson lämnade för HBTK blev det en lucka i BoIS och den platsen fylldes av den lovande danskan. Det finns ett gäng danska spelare i de nationella serierna i Sverige.

– Emma har ett offensivt spelsätt och bra tålamod i sitt spel. Hon är på god väg att bli en elitspelare men har lite att jobba på och kommer att utvecklas i Våxtorp med Tilda som coach.

Övriga i truppen är Tilda Johansson (coach/spelare), Tuva Oredsson, Nellie Franzén, Alice Nilsson och Michaela Karlsson. Den sistnämnda stöttar laget i höst och spelar själv igen till våren.

– Truppen ser lovande ut. Jag tycker inte att vi har tappat något i styrka. Jag hoppas givetvis att ungdomarna fortsätter att utvecklas och blir ännu bättre, avslutar Eriksson. 

Våxtorps BoIS samlar hela truppen för ett träningsläger i augusti.


Emma Vendelbo Clement är en tallangfull danska som kommande säsong ska spela bordtennis i Våxtorp. Foto: Virum