Klik venligst
SPORT 2023-03-22 KL. 15:00

Våxtorps Nilsson tvåa i Top 12

Av Johan W Jönsson

Alice Nilsson som representerar Våxtorps BoIS slutade tvåa i riksfinalen i Top 12 i Halmstad Arena. Tävlingen samlar de bästa spelarna från hela landet. Silvermedaljen tog Alice i DJ-17-klassen och det utan att förlora en enda match.
– Bra gjort!, tycker VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Alice Nilsson kom tvåa i Top 12 trots att hon besegrade ettan. Foto: Jens Oredsson

För att kvalificera sig för finalen i Top 12 måste man vara en av de två spelare som presterat bäst i sitt distrikt. Eller vara en av de fyra som är seedade och går direkt till finalspelet.

Alla matcher spelas i fyra set. Den spelare med flest vunna set efter att alla mött alla i respektive klass vinner. Alice Nilsson gick obesegrad igenom finalspelet.

– Men hon hade några fler 2-2-matcher och 3-1 vinster än Josephina Fred från Mariedal IK som vann med 38 vunna set mot Alice 34 vunna set, säger Eriksson.

Alice slog Josephina med 3-1 i set i matchen dem emellan men fick alltså ändå nöja sig med ett silver. I Top 12 är upplägget annorlunda gentemot en vanlig turnering.

I F15-klassen vann Agnes Svensson före Tuva Oredsson. Båda tävlingsspelar för Halmstads BTK men tillhör Våxtorps BoIS i seriespel.

Nästa tävling är stora SM. Alice Nilsson spelar damsingel och damdubbel med Nomin Basaan från Eslövs BTK. Även Våxtorps Tilda Johansson deltar i SM.

Liksom herrspelaren Malcolm From. Division 3-spelaren som varit en stöttepelare i VBoIS herrlag den här säsongen kvalificerade sig för SM genom att vinna DM.

– Alice ska även spela i DJ-20 samt mixed med Elias Sjögren från Ängby SK. Vi hoppas på bra spel och kanske, kanske en medalj, kommenterar Eriksson.

Efter SM åker Alice Nilsson och Agnes Svensson till Polen och sedan vidare till Tyskland för tävlingar som Svenska Bordtennisförbundet bekostar.