SPORT 2023-03-15 KL. 06:02

Våxtorps herrar trea i i trean

Av Johan W Jönsson

Våxtorps damer tog brons i Superettan. Samma valör på medaljen blev det för herrarna i division 3. I det avslutande sammandraget blev det en vinst och en förlust. Laholm var redan klar jumbo. Men hoppas ändå få spela kvar i trean kommande säsong.

Våxtorps herrar trea i i trean
Malcolm From och hans lagkamrater i Våxtorps BoIS har gjort en stabil säsong och slutade trea i division 3. Foto: Johan W Jönsson

Våxtorps damer tog brons i Superettan. Samma valör på medaljen blev det för herrarna i division 3. I det avslutande sammandraget blev det en vinst och en förlust. Laholm var redan klar jumbo. Men hoppas ändå få spela kvar i trean kommande säsong.

Våxtorp har ståt för en stabil säsong i division 3. Laget hade chans på andraplatsen inför det avslutande sammandraget i Horred. Men man kunde också bli fyra i tabellen.

BoIS inledde mot femman Halmstad D. Våxtorp gick upp till en 5-1-ledning i matcher. Det slutade till sist 8-4 i VBoIS favör. Manno Andersson var tillbaka i laget efter sjukdom och tog en vinst.

Han vann även dubbeln ihop med Malcolm From. Den sistnämnde tog tre singelvinster. Lika många som Ulf Jönsson.

– Det var Mannos första hela lagmatch den här säsongen. Kul att han fick spela en hel sådan efter sin frånvaro, kommenterar VBoIS Jan-Erik Eriksson.

Andra matchen
blev tuffare. Den spelades mot tabelltvåan och hemmalaget Horreds BKT B. Horred gick upp till 5-3. Ulf Jönsson, Rebecca Andersson och Malcolm From tog en varsin singel.

Lagen tog en varsin dubbel. Malcolm From och Rebecca Andersson vann sin i raka set. Hans Albertsson och Ulf Jönsson förlorade sin med 11-7 i femte set.

Efter dubblarna förlorade Ulf Jönsson sin singel medan Hans Albertsson vann sin. 7-5 till Horred och de två avslutande matcherna skulle bli avgörande.

Malcolm From vann sin match med 3-0 I set. Rebecca Andersson hade chansen att rädda en pinne till Våxtorp men föll i en stenhård femsetare efter 11-9 i skiljeset.

– Mycket nära för Rebecca. Men en poäng hade ändå inte räckt för att gå om Horred i tabellen. Vi kom ändå undan med hedern i behåll och med en fin tredjeplats, säger Eriksson.

Trots skador och sjukdomar tycker Jan-Erik att stommen med Malcolm From, Jimmy Tay och Ulf Jönsson gjort bra ifrån sig under hela säsongen.

Det har varit
en tuffare säsong för Laholm. Laget avslutade med sammandrag i Lund och hade bara en lagmatch på grund av Trönninges avhopp inför säsongen.

Laget mot Varberg utgjordes av spelande lagledare Mats Kjellberg samt Gustav Pärsén, Ulf Thorén och Tommy Karlsson. Stefan Svensson var bortrest och Jan Isaksson sjuk.

– Vi försökte ändå att avsluta med flaggan i topp, även om vi visste att vi skulle komma sist. Nu avslutade vi kanske inte med flaggan på topp. Men inte heller på halv stång, säger Kjellberg.

Han vann själv en singel. Ulf Thorén och Tommy Karlsson vann dessutom sin dubbelmatch men resultatet räknades inte då Varberg hann vinna den andra dubbeln innan det till 8-1 totalt.

– Förnämt utfört av Tommy och Ulf men tyvärr räknades den segern inte. Vi gjorde en okej match mot ett bra lag och var som vanligt med i många matcher utan att lyckas vinna.

– Bara att bita ihop och ta nya friska tag. Vi hoppas få behålla vår plats i trean även kommande säsong. Slipper vi skador och kan få något nytillskott så ska det gå bättre, avslutar Kjellberg.

Lund vann division 3 utan ett enda poängtapp före Horred B.


Mats Kjellberg coachas av Gustav Pärsén. Laholm slutade sist i trean men kan ändå få spela kvar då Trönninge hoppade av inför säsongen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv