SPORT 2022-04-19 KL. 07:58

Våxtorps BoIS coachduo klar

Av Johan W Jönsson

Maria Christoforaki slutar som coach i Våxtorps BoIS. Nu står det klart att hon efterträds av den rutinerade spelarduon Tilda Johansson och Michaela Karlsson.

Våxtorps BoIS coachduo klar
Tilda Johansson återvänder till Sverige och till Våxtorps BoIS. Hon blir en av två spelande coacher för Våxtorp/Halmstad i Superettan kommande säsong. Foto: Jens Oredsson

Maria Christoforaki har fått en heltidstjänst på Svenska Bordtennisförbundet. Hon kommer därför att sluta som coach för Våxtorp/Halmstads talangfulla superettanlag som den här säsongen slutade tvåa i tabellen. Maria kommer dock att fortsätta som spelare.

Nu står det klart att Våxtorp/Halmstad gör en intern lösning med coachandet. Tilda Johansson återvänder till Sverige efter studier i Kanada i slutet av maj. Hon blir en av två spelande coacher i laget. Den andra blir troligtvis befintliga erfarna Michaela Karlsson. Båda har många elitseriematcher.

– Trots uppvaktningar från andra klubbar väljer Tilda att stanna kvar i Våxtorps BoIS pingisklubb, säger VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

– En glad nyhet och en bra förstärkning för damlaget. Med sin rutin kan Tilda och Michaela vägleda de yngre tjejerna på ett bra sätt, fortsätter han.


Michaela Karlsson utgör den andra halvan av VBoIS nya coachduo. Foto: Jens Oredsson