SPORT 2022-01-18 KL. 14:04

Våxtorp vände underläge till seger mot Malmö

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS herrar spelade endast en match i det senaste sammandraget i division 3-pingisen. I den vändes underläge till seger. Förre Superettan-spelaren Rebecca Andersson förstärkte åter laget trots att hon egentligen lagt av att spela pingis.

Våxtorp vände underläge till seger mot Malmö
Rebecca Andersson har gjort comeback i Våxtorps BoIS men inte i damlaget utan i herrlaget i trean. Arkivbild

Resan bar ner till Malmö där möte mot Malmö IF väntade för VBoIS. Då det är udda antal lag i serien (sju stycken) blev det bara en i match denna gång.

Det började illa för BoIS som hamnade i underläge med 4-1 efter de fem första singlarna. Endast Simon Henriksen vann sin match mot Lisa Lundell med 3-1 i set.

Efter det kom dock laget igång ordentligt. Simon tog sin andra seger via 3-0 mot Edvin Beganovic och Rebecca slog Lisa Lundell med 3-1 i set.

När Manno Andersson besegrade Nicky Franck med 3-1 stod det 4-4 totalt. Simon Henriksen tog den första dubbeln ihop med Ulf Jönsson i raka set.

Far och dotter (Manno och Rebecca) förlorade den andra dubbeln med 3-1 i set och det var 5-5 i lagmatchen. Men sedan tog BoIS övriga matcher.

Henriksen vann i raka set mot Sina Jaberi, Jönsson slog Edvin Beganovic med 3-1 och Manno Andersson avgjorde till 8-5 genom att besegra Lisa Lundell med 3-0.

– Mycket starkt att vända och vinna den här matchen. Det var en riktig laginsats med mycket vilja. Att ge upp fanns inte på kartan, säger sportchef Jan-Erik Eriksson.

– Simon (Henriksen) fortsätter att glänsa trots lite träning. Men han är en bollbegåvning, berömmer Eriksson som är tacksam över att Rebecca Andersson ställer upp.

– Det var ett tag sedan hon spelade innan hon gjorde comeback i förra sammandraget men hon har fuskat och tränat lite, säger han.

Våxtorps BoIS är femma i tabellen efter åtta spelade matcher. Fyra segrar och fyra förluster har genererat åtta poäng. Bjärred leder på 14 pinnar.