Klik venligst
SPORT 2024-02-07 KL. 09:32

Våxtorp upp på säker mark i trean

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS lyfte från jumboplatsen upp till sjätte plats i bordtennisens division 3 efter två nya segrar. Laholms BTK Serve fick bara en poäng i det senaste sammandraget men det räckte för att säkra kontraktet.
– Det var målsättningen med säsongen. Så det känns skönt!, kommenterar LBTK:s spelande lagledare Mats Kjellberg.

Våxtorp upp på säker mark i trean
Ulf Jönsson spelade bländande bordtennis för Våxtorp mot Åstorp. Foto: Johan W Jönsson

Våxtorp var nollat i serien inför förra sammandraget då tog man en seger och nallade dessutom en poäng av Falkenberg B, som inte tappat en pinne så långt.

I det senaste sammandraget i Helsingborg tog laget två nya segrar mot Åstorp respektive Lund C2. I VBoIS spelade Henrik och Emma Vendelbo, Michaela Karlsson och Uffe Jönsson.

Åstorp är trea i serien men BoIS fick en smakstart med 4-0-ledning. Såväl Henrik Vendelbo som Uffe Jönsson nollade sina motståndare och vann med 3-0 i set.

Michaela Karlsson och Emma Vendelbo fick kämpa lite hårdare för sina vinster och i den femte match föll Emma med 3-0 i set och det var 4-1 i lagmatchen.

Pappa Henrik vann sin andra singel fram till 5-1 för Våxtorp. Michaela Karlsson, som vann en femsetare i sin första singel, föll nu i en ny jämn femsetare - 5-2.

Uffe Jönsson vann på nytt enkelt med 3-0 i set och sedan tog VBoIS båda dubblarna med 3-1 i set. Uffe och Henrik spelade ihop och Michaela spelade med Emma.

– En stark laginsats men extra beröm till Uffe Jönsson som visade upp ett bländande spel, kommenterar Våxtorps BoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Även mot Lund fick BoIS en bra start och ledde med 3-1 efter de första singlarna. Uffe, Henrik och Emma vann bekvämt medan Michaela förlorade med 3-0 i set.

– Michaela kom inte igång med sitt offensiva spel mot Aron Wigelius. Michaela förlorade sedan även med 3-1 i set mot Noah Ibrahim och det var 3-2 till oss, säger Eriksson.

Far och dotter Vendelbo tog sina singlar med 3-0 i set och BoIS gjorde ett miniryck till 5-2 i matchen. Uffe förlorade dock med 3-0 mot Aron Wigelius och det var 5-3.

BoIS tog även i denna match hand om dubblarna på ett komfortabelt sätt. Det gjorde att Henrik Vendelbo hade chans att avgöra mot Noah Ibrahim och det gjorde han (3-0 i set).

– Ännu en bra laginsats där alla gjorde bra ifrån sej. Nu lämnade vi jumboplatsen och är sexa i tabellen med Lund och Rekord bakom oss, kommenterar Eriksson.

Jan Isaksson stod för en strong insats i Laholms match mot Lund. Foto: LBTKS

Laholm mötte också Lund. Det blev, precis som sist, en lång, svängig och jämn match. Laholm låg under med 5-3 inför dubblarna även denna gång och precis som då tog man båda.

Jan Isaksson och Malcolm From tog Laholm upp i 7-5-ledning. Dessvärre lyckades inte Mats Kjellberg eller Stefan Svensson ta sina avslutande singlar och det blev 7-7.

– Ganska rättvist men då matchen innehöll fem femsetare och vi bara vann två av dem så var vi ju väldigt nära att få med oss samtliga poäng, kommenterar Kjellberg.

Janne Isaksson vann alla de matcher han var inblandad i och 3-0-segern mot Lunds etta Aron Wigelius var imponerande. Samtliga spelare bidrog till poängen med vinster.

Isaksson kunde inte spela den andra matchen och ersattes av Ulf Thorén. Sedan var Svensson dessutom tvungen att avvika med kort varsel på grund av personliga skäl.

– Därför fick vi spela mot Åstorp med bara tre man. Vi höll fanan högt och tog tre segrar men föll med 8-3. Vi förblev obesegrade i dubbel. Alltid något, säger Kjellberg.

Laholm är fyra i tabellen och säkrade i och med poängen nytt kontrakt i trean. Det var också säsongens mål.

Det avslutande sammandraget i serien spelas den 17 mars i Halmstad Arena. Då möter såväl Våxtorp som Laholm jumbon Rekord och tabelltvåan Klippan.