SPORT 2024-01-16 KL. 17:27

Våxtorp upp i serieledning i Superettan

Av Johan W Jönsson

Sammandraget i Gråbo blev en stor framgång för Våxtorps damlag. Det blev klar seger mot såväl Lekstorp som Väster. Därmed gick BoIS upp i serieledning i Superettan.
– Otroligt starkt av tjejerna!, hyllar VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Våxtorp upp i serieledning i Superettan
Emma Vendelbo och hennes Våxtorp toppar nu tabellen i Superettan. Foto: Johan W Jönsson

Matchen mot arrangerande jumbon Lekstorp gick lekande lätt för Våxtorp som vann med 6-0. BoIS släppte bara tre set på hela matchen. Alla tre BoIS:are vann två singlar var.

– Det blev en snabb affär och samma siffror som i höstas. Jämnaste matchen var den mellan Alice Nilsson och Ellen Lann som slutade 3-2 i set till Alice, säger Eriksson.

Emma Vendelbo släppte ett set. Nellie Franzén nollade sina två motståndare. Nellie går från klarhet till klarhet och visar prov på fortsatt mycket god form.

Den andra matchen spelades mot Väster som inför sammandraget delade serieledningen med Kosta. Väster saknade danskan Josefina Haagensen, som var sjuk.

Våxtorp mönstrade ett lag bestående av Nellie Franzén, Elin Ljungsberg och Alice Nilsson. Emma Vendelbo, som fått tuffa matcher med herrarna dagen innan, vilades.  

– Men vi har en bra trupp och det trots att Tuva Oredsson är skadad. Det är viktigt med en bred trupp för att kunna vara med i toppen hela vägen, säger Eriksson.

– Det har varit jättebra att spela med Våxtorp den här säsongen så här långt. Många bra och utvecklande matcher. Det har gått bättre än förväntat för mig, tycker jag, säger Emma Vendelbo.

Våxtorp fick en fin start mot Väster då Alice Nilsson besegrade motståndarnas bästa för dagen Maja Helene Hansen med 3-2 och 11-9 i avgörande set.

Även Elin Ljungsberg och Nellie Franzén vann sina inledande singlar. 3-0 till Våxtorp som fortsatte att gå bra. Även de tre kommande singlarna gick i BoIS favör som vann också här med 6-0.

– Överraskande klar seger mot Väster. Så nu leder vi plötsligt serien en poäng före Kosta. Väster förlorade båda sina matcher och Kosta en. Det passade oss bra, säger Eriksson. 

– Otroligt starkt av tjejerna att vinna matcherna på det sättet de gör det. De är god sammanhållning och de stöttar varandra på ett bra sätt. De har gått framåt mycket sista året.

Nästa sammandrag spelas i Eslöv den 4 februari. Då möter Våxtorp Kosta i en seriefinal samt nästjumbon Lyckeby. Det är säsongens näst sista sammandrag.