Klik venligst
SPORT 2024-03-19 KL. 18:58

Våxtorp räddade kontraktet i division 3

Av Johan W Jönsson

Våxtorp tog de två nödvändiga segrarna som krävdes i det avslutande sammandraget för att rädda kontraktet i division 3. Laholm förlorade sina två matcher men slutade ändå på en klart godkänd femteplats i serien.
– Vilken vårsäsong vi har gjort!, jublar VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Våxtorp räddade kontraktet i division 3
Våxtorps BoIS klarade nytt kontrakt i division 3 genom att ta elva av tolv möjliga poäng under vårsäsongen. På bilden syns Ulf Jönsson, Michaela Karlsson, Emma Vendelbo och Henrik Vendelbo. Foto: Johan W Jönsson

Ja, för efter hösten stod Våxtorp på noll poäng och låg sist i tabellen. I några matcher fick man inte ens ihop fullt manskap. Men inför våren plockades dansken Henrik Vendelbo in.

– Vi ville inte dra oss ur eller ramla ur. Jag ställde frågan till Henrik och han tackade ja direkt då vi tog så väl hand om hans dotter (damlagsspelaren Emma), säger Eriksson.

Då pappa spelade ville också Emma vara med. Även Michaela Karlsson, som varit mammaledig, tyckte att det var lagom att komma igång med spel i division 3 med herrarna.

– Det taggade Uffe Jönsson som höjde sig ordentligt. Jag är mycket stolt och nöjd med spelarna som klarade det hela med bravur. Elva poäng av tolv möjliga nu i vår. 

Mot tabelltvåan Klippan förstärkte damcoachen Tilda Johansson laget. Hon slog en av seriens bästa i dansken Sebastian Boel i en hård femsetare. VBoIS gick upp till en 3-1-ledning.

Sedan gick det dock tyngre. Såväl Tilda Johansson som Henrik Vendelbo och Michaela Karlsson förlorade. Emma Vendelbo van dock sin singel enkelt och det var 4-4 i matchen.

Våxtorp tappade första set i båda dubblarna men kom tillbaka och vann följande set. 3-1 i set till såväl Henrik Vendelbo/Ulf Jönsson som Michaela Karlsson/Emma Vendelbo.

6-4 till VBoIS inför de avslutande singlarna och där avgjorde man direkt. Tilda Johansson vann med 3-1 och Henrik Vendelbo med 3-0. 8-4 till Våxtorp i lagmatchen.

Inför den andra matchen avvek Tilda Johansson och Emma Vendelbo för att åka till Stockholm med damlaget. Jimmy Tay hoppade istället in och gjorde säsongsdebut.

Även i denna match öppnade Våxtorp starkt och gick upp till 3-1. Ett toppat Rekord gick dock ikapp till 4-4 inför dubblarna. Uffe/Henrik är stabila och vann igen, men 5-5 efter dubbelspelet.

Våxtorp tog de tre kommande singlarna och vann matchen med 8-5. Henrik vann enkelt med 3-0 medan Jimmy och Uffe fick slita sig till en varsin vinst efter skiljeset, till Erikssons lycka.

– Sjätteplatsen i serien var säkrad och det var målet. En stor eloge till alla i laget, som verkligen kämpat. Ett extra tack till Michaela som ställt upp trots en liten bebis därhemma.

– Vi ska snart sätta oss ner och diskutera hur vi ska göra nästa säsong. Men först njuter vi av att såväl damlaget som herrlaget vann sina matcher i det avslutande sammandraget.

Malcolm From har varit en klippa i Laholms BTK Serve under säsongen. Foto: LBTKS

Laholm hade som målsättning att hänga kvar i serien och den biten var redan avklarad inför det avslutande sammandraget. Tur var det, menar spelande lagledare Mats Kjellberg.

– Flera lag gick verkligen in för det och hade toppat sina lag med duktiga spelare. Så det var väldigt skönt att vi redan var klara för att hänga kvar inför sista sammandraget, säger Kjellberg.

Ett av lagen som spetsat var Rekord och det blev en tuff match för Laholm som föll med klara 8-2. Janne Isaksson och Malcolm From vann en varsin singel. I övrigt blev det förluster.

Isaksson slog i handen i bordskanten och tvingades utgå. Stefan Svensson kom in i hans ställe. Även Mats Kjellberg och Gustav Pärsén representerade Laholm i matchen.

– Det var bestämt sedan tidigare att jag inte skulle spela den andra matchen och när Janne var skadad så fick Ulf Thorén hoppa in och spela mot Klippan, berättar Kjellberg.

Precis som sist mot Klippan blev det Malcolm From mot Klippan. Han tog sina singlar plus dubbeln ihop med Stefan Svensson. Men det blev ändå förlust med 8-3 mot tabelltvåan.

– Tyvärr förlorade både Gustav och Stefan varsin stenhård femsetare i sina första matcher vilket gjorde starten tuff. Hade vi vunnit de matcherna istället hade vi kanske kunnat ta poäng.

Lagledare Kjellberg är trots avslutningen tillfreds med säsongen. Laholm slutade femma på elva poäng. Det var bara ett poäng upp till Halmstad C på fjärde plats.

– Vi måste vara väldigt nöjda. Vi blev femma och tog många fler poäng än på flera år. Malcolm har spelat alla matcher och har varit väldigt bidragande till denna lyckade säsong.

Falkenberg B vann serien sex poäng före Klippan. De tappade bara poäng i en match under säsongen och det var krysset mot Våxtorp i Våxtorpshallen.

Laholm slutade på femte plats i division 3. På bilden syns Malcolm From, Mats Kjellberg, Stefan Svensson, Gustav Pärsén och Janne Isaksson. Foto: LBTKS