SPORT 2022-11-23 KL. 21:55

Tufft sammandrag för kommunens klubbar

Av Johan W Jönsson

En poäng – det blev facit för Våxtorps BoIS och Laholms BTK Serve i det senaste sammandraget i bordtennisens division 3. Den enda pinnen tog VBoIS mot toppkonkurrenten Varberg. ”Vid nästa sammandrag hoppas vi att alla är friska och i form”, säger BoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Tufft sammandrag för kommunens klubbar
Mats Kjellbergs Laholms BTK Serve föll jumbomötet mot Halmstad D. Han vann själv två singlar men det räckte inte. Foto: Johan W Jönsson

BoIS saknade Ulf Jönsson som hade ryggproblem och Johnny Eriksson som var sjuk. Istället ställde Rebecca Andersson upp och spelade sammandraget i Varberg.

Trean Våxtorp förlorade mot fyran Horred med 8-4. Malcolm From vann två singlar, Rebecca Andersson och Jimmy Tay en var. I övrigt blev det förluster.

– Horred var riktigt bra och våra spelare kom inte igång i den kalla hallen. Att Michaela (Karlsson) och Jimmy (Tay) skulle förlora två matcher var hade vi inte förväntat oss. Tufft!

VBoIS fick ladda om till mötet med mot tabelltvåan Varberg. I den matchen gick det bättre. BoIS fick en bra start och ledde med 4-1 efter två segrar av Tay och en var av From och Karlsson.

Efter det tappade Våxtorp tre singlar till 4-4. Jimmy Tay och Michaela Karlsson vann den första dubbeln i skiljeset. För Rebecca Andersson och Malcolm blev det förlust i raka set.

Våxtorp gick upp till 7-5 efter segrar av Tay och Karlsson. Varken Andersson eller From lyckades dock bli matchvinnare. Närmast var Malcolm som föll i en stentuff femsetare.

– Det blev 11-8 i skiljeset mot Anton Nyman. Båda gav allt. Trots förlusten var det bra kämpat av Malcolm, berömmer Eriksson.

Laholm spelade bara en match i det senaste sammandraget och det mot bottenkonkurrenten Halmstad D. LBTKS ledde med 5-3 med smak på mer inför dubblarna

– Då plockade Halmstad in sin duktiga joker och vände på matchen. Tyvärr blev det förlust med 8-6. Vi får ta nya friska tag nästa år, säger spelande lagledare Mats Kjellberg.

Jan Isaksson och Mats Kjellberg vann två singlar var och Gustav Pärsén samt Stefan Svensson vann en varsin singel.

– Som lag gjorde vi en bra match. Alla kämpade väl och gjorde sitt bästa, säger Kjellberg vars Laholm är sist i tabellen med en poäng efter sju spelade matcher.

Nästa sammandrag spelas i Våxtorpshallen den 14 januari 2023. Då möts bland annat Våxtorp och Laholm i ett derby.

– Då får vi hoppas vi att alla  är friska och i bra form, avslutar Jan-Erik Eriksson som har sitt Våxtorp på tredje plats inför juluppehållet.