Klik venligst
SPORT 2024-05-14 KL. 15:15

Tre SM-medaljer kan räcka för EM-spel

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS Alice Nilsson tog två silver och ett brons vid ungdoms-SM i Halmstad Arena. I klassen DJ-18 singel föll hon i finalen i skiljeset med 11-9 mot förra lagkamraten. Silver blev det även i mixeddubbel och brons i DJ-18-dubbel.
– Fullt godkänt, tycker VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Tre SM-medaljer kan räcka för EM-spel
Alice Nilsson var mycket nära SM-guld på ungdoms-SM men BoIS:aren fick nöja sig med två silver och ett brons. Ett bra facit, så klart. Foto: VBoIS

Alice Nilsson var toppseedad i DJ-18 singel och slapp därför att spela poolspel. Efter att ha skött sina kort på ett bra sätt gick hon fram till final mot Halmstads BTK:s Agnes Svensson.

Det blev en jämn och spännande match mellan de förra lagkamraterna. Även Agnes var toppseedad. Efter 1-1 i set ryckte HBTK-spelaren till 3-1-ledning.

Matcherna på SM gick till bäst av sju set. Alice kom tilllbaka starkt och kvitterade till 3-3. Det blev alltså ett sjunde och avgörande set där Agnes inledde bäst.

Men Alice kom igen ytterligare en gång och var nästan ikapp vid 9-10. Sista bollen blev en rafflande duell där Agnes drog det längsta strået. 11-9 och 4-3 i set.

– Det var så nära att Alice blev svensk mästare. Men att bli tvåa är helt ok. Agnes spelade otroligt bra, säger Eriksson.

– Silvret kan räcka för att bli uttagen till EM med damjuniorlandslaget i Malmö i sommar. Vi håller tummarna, fortsätter han.

Wilma Thorén, med Laholms BTK Serve som moderklubb, nu i Eslöv, tog brons i DJ-18-klassen trots en skadefylld säsong.

Även i mixeddubbel-18 blev det silver för Alice. Här tillsammans med Elias Sjögren från Ängby. Foto: VBoIS

Det blev en andraplats även i mixeddubbel-18 tillsammans med Elias Sjögren från Ängby. De vann guld i mixedddubbel-16 förra året. 

Tredje medaljen kom i damjuniordubbel-18 tillsammans med Tuva Oredsson. Den sistnämnda representerar Våxtorp i seriesammanhang men Halmstad individuellt.

– Vi hade hoppas på en finalplats men det blev stopp i semin mot slutsegrarna Klara Stahle Olin Nathalie Freij. Så det blev en bronsmedalj, säger Eriksson.

En fullt godkänt turnering av Nilsson, tycker Eriksson. Alice fick nämligen vila i tio dagar för en månad sedan efter en sträckning i spelarmen efter en turnering i Österrike.

– Hon spelade mycket bra i Österrike fram till skadan men kunde inte fullfölja på grund av sträckningen, säger Eriksson.

Tuva Oredsson och Alice Nilsson tog SM-brons i dubbel i DJ-18. Foto: VBoIS

Även Laholms BTK Serves Karla Fragoso Bengtsson och Olivia Lämpegård deltog vid USM. Karla fick inte spelet att stämma på sin födelsedag men lyckades i varje fall till slut vinna en match i sin pool i F16.

I dubbel spelade Karla ihop med Nellie Svensson från Klagshamn, nästa säsong dock i LBTKS. Det blev respass i den första omgången i slutspelet för dubbelparet och de blivande lagkamraterna.

Olivia Lämpegård fick en fribiljett till F14-klassen, där hon kan spela ytterligare ett år. Hon vann två matcher i sin pool, tog sig vidare till slutspel där hon gjorde en kanonmatch mot en betydligt högre rankad tjej och föll med 4-2 i set.

I dubbel spelade Lämpegård med Olivia Östling från klubben Väster. De fick möta toppseedade Siri Benjegård och Gabriella Altonen direkt. Det blev förlust med 4-0 i set men Oliviorna, som aldrig spelat ihop tidigare, ledde varje set och föll med blott 12-10 i fjärde.

Olivia Lämpegård och Karla Fragoso Bengtsson i Laholms BTK Serve flankerar tränaren Stefan Einarsson. Foto: LBTKS