Klik venligst
SPORT 2023-03-21 KL. 09:02

Tre av fyra lag har chans på DM-slutspel

Av Johan W Jönsson

Det blev inga segrar för laholmslagen i den senaste omgången av DM. För Lilla Tjärby kom första förlusten. Vinner LTIK den avslutande matchen mot Anneberg blir det dock slutspel för rödblått. Även Genevad/Veinge och Laholm kan nå 16-delsfinal. Skottorp har dragit sig ur DM-spelet.

Tre av fyra lag har chans på DM-slutspel
Erik Baumgarten Kinsch har gjort åtta mål på fem försäsongsmatcher för sitt Genevad/Veinge. Foto: Arkivbild

Lilla Tjärby har ställts mot tre seriekollegor från division 4 i DM. Mot Kungsbacka City blev det seger, mot Lerkil kryss och nu senast blev det förlust med 5-3 (1-1) mot Alet.

– Vi dominerar i inledningen och gör som helhet en bra första halvlek. Vi borde haft ledningen i paus. I andra halvlek bjuder vi tyvärr på för billiga mål, säger tränare Mats Johansson.

Trots förlusten avancerar LTIK ändå till 16-delsfinal vid seger mot Anneberg i den sista omgången. LTIK:s mål mot Alet gjordes av Oskar Hemhagen, Hampus Gegö och Agust Söderström.

Ränneslöv förlorade med 5-0 (2-0) mot Vapnö som leder gruppen. Vapnö är i år Astrios ”andralag” och de är en av favoriterna i division 5.

– De var riktigt bra!, konstaterar RGIF:s tränare Tim Wikström vars lag inte kan nå slutspel.

Genevad/Veinge knep en poäng mot Frillesås. GIF/VIF låg under med 1-0 i paus men kom tillbaka till 1-1 i andra halvlek. Erik Baumgarten Kinsch gjorde sitt åttonde under försäsongen.

– I första halvlek fick vi mest ägna oss åt försvarsspel och gjorde det helt okej. I andra är vi klart bättre och Frillesås blev alltmer frustrerat, kommenterar GIF/VIF:s tränare Lars Pettersson.

”Tudde” tyckte att det var en stark laginsats som gjorde att hans lag knep en poäng mot division 5-nykomlingarna. GIF/VIF har forfarande chans på slutspel inför sista omgången.

Skottorp hamnade i en mycket tuff DM-grupp. På grund av skador och andra bortfall valde man att dra sig ur DM inför matchen mot division 3-laget Böljan.

– Det är ett gemensamt beslut i truppen. Vi har för många frånfall och behöver fokusera på rehab och träning inför seriestarten, säger tränare Oskar Moberg.

Laholm stod över spel den senaste omgången. Besegrar man Åsa i den avslutande matchen blir det 16-delsfinal för LFK:s U-lag.

Ysby slog Hasslöv med 5-2 (3-1) i en träningsmatch. William Hjelm (3), Jafar Ibrahim och Oscar Liedman gjorde YBK:s mål. I HIS gjorde nyförvärvet Emil Palmgren två baljor i debuten.

Skogaby slog Kornhult/Hishult med 4-2. Enis Ademi (2), Qerim Mustafa och Theo Athatanssiadis målade för SBK. K/HFF:s mål gjordes av Viktor Ottosson och Robin Jönsson.

Fakta:


DM:
 
LTIK-Alets IK 3-5 (1-1)
Mål LTIK: Oskar Hemhagen, Hampus Gegö, Agust Söderström
 
IF Böljan-SIF 3-0 WO
 
Vapnö IF-RGIF 5-0 (2-0)

Frillesås IF-GIF/VIF 1-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Erik Baumgarten Kinsch