SPORT 2022-06-29 KL. 10:53

Tog andra raka av bara farten

Av Johan W Jönsson


Skogaby BK tog andra raka segern av bara farten. När Sennan besegrades i den förra omgången var det säsongens första seger för de röda. Nu betvingades även topplaget Ysby BK med 1-0 efter mål av Arnon Khamphuak i den första halvleken. Det var YBK:s andra raka förlust och de gulsvarta tappar ytterligare i mark till topptrion från Halmstad i tabellen.

Tog andra raka av bara farten
Olle Günnther Hanssen gjorde Ränneslövs mål mot Oskarström. Filip Jönssons Skogaby tog säsongens andra seger när Ysby besegrades. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Hasslövs IS klarade inte Sennan och föll med 3-1 efter 1-1 i paus. HIS är jumbo i tabellen men man får ha i åtanke att det är ett nybygge som nya tränarduon Peter Hansson och Pierre Hultin håller på med. Många unga spelare där flera börjat spela igen efter uppehåll bådar ändå gott inför framtiden för ”åsens stolthet”.

Ränneslövs GIF förlorade med klara 6-1 mot Oskarström efter underläge 3-1 i paus. Olle Günther Hanssen reducerade till 1-2. OIS har imponerande tio raka segrar och ser allt mer ut som ett division 5-lag. Det är fem poäng ner till Sperlingsholm/Skuggan på andraplatsen. RGIF är åtta på tio poäng.

Just Sperlingsholm/Skuggan blev för svåra för Genevad/Veinge IF. Tabelltvåan vann med 4-0 efter ledning 2-0 i paus. GIF/VIF har stora skadebekymmer och trots de klara siffrorna ska domarinsatsen ha varit matchavgörande. I och med förlusten har GIF/VIF nio poäng upp till S/S på andraplatsen.

I femman var Skottorps IF nära att nalla poäng av Hyltebruk som förra veckan vann klart mot BK Walldia. Hylte slog SIF med 4-3 efter 2-2 i paus. Skottorp hade 3-2 fram till minut 80 då Hylte kvitterade. Tre minuter senare avgjorde brukslaget till 4-3. Ny tung förlust för SIF som ändå måste ta med sig insatsen.

Våxtorps BoIS hängde med bra i en halvlek mot Vapnö. Sedan orkade man inte i andra. 1-0 i paus blev till slut 5-0. Då missade Vapnö också en straff. BoIS är sist i tabellen med en inspelad poäng. Den inställda matchen mot Hylte blev en WO-förlust och laget kommer att få kämpa för att klara hösten. Vid en WO till utesluts laget ur serien.

Efter två raka förluster studsade Lilla Tjärby IK tillbaka när BK Walldia besegrades med 4-0. Laholmsderbyt var mållöst i paus. BKW kunde mycket väl tagit ledningen men sedan var det mest LTIK, även om BKW hängde med bra fram till 2-0. LTIK är fyra i tabellen men det är bara två poäng upp till Getinge i topp. BKW är fortsatt tia på fyra poäng.

I damernas division 3 besegrade Kornhult/Hishult FF (herrarna var spellediga den gångna omgången) Snöstorp Nyhem med 3-0 efter samma siffror i paus. Efter två raka förluster var det säkerligen skönt med en vinst för K/HFF. Laget parkerar mitt i tabellen som leds av Norvalla.

I damfyran har inte FC Lagan marginalerna på sin sida. Trots ett tidigt ledningsmål och 1-0-ledning i paus blev det förlust med 2-1 mot Tvååkers IF. Lagan spelade bra men har svårt att omsätta sina målchanser. Det var problem att få ihop laget inför match. Hela sex flicklagsspelare fick vara med och de skötte sig med den äran.

Nu återstår blott en omgång för de flesta lagen innan lite välförtjänt sommarvila väntar.


Lilla Tjärby firar efter Erik Hanssons 4-0-mål mot Walldia. Foto: Johan W Jönsson


Fakta:

Femman:
 
Skottorps IF-Hyltebruks IF 3-4 (2-2)
Mål SIF: Simon Olsson, Jonatan Jacobsson, Petter Gustafsson
 
VBoIS-Vapnö IF 0-5 (0-1)

BKW-LTIK 0-4 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Patrik Landström, Victor Johansson, Erik Hansson
 
Sexan:
 
Hasslövs IS-Sennans IF 1-3 (1-1)
Mål HIS: Tim Andersson
 
SBK-YBK 1-0 (1-0)
Mål SBK: Arnon Khamphuak
 
RGIF-Oskarström IS 1-6 (1-3)
Mål RGIF: Olle Günther Hanssen
 
Sperlingsholm/Skuggan BK-GIF/VIF 4-0 (2-0)
 
Damtrean:
 
K/HFF-Snöstorp Nyhem FF 3-0 (3-0)
Mål K/HFF: Rebecca Andersson, Vendela Markow, Hannah Nilsson
 
Damfyran:
 
FC Lagan-Tvååkers IF 1-2 (1-0)
Mål FCL: Ida Pettersson