SPORT 2023-01-17 KL. 16:50

Svensson på topp när Våxtorp kryssade

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS Agnes Svensson fortsätter att storspela i bordtennisens Superetta. I det senaste sammandraget vann talangen sex singlar. Hon besegrade bland annat tabellettan Västers dittills obesegrade danska i raka set. ”Hon går från klarhet till klarhet”, säger VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson efter dubbla kryss i de två lagmatcherna.

Svensson på topp när Våxtorp kryssade
Agnes Svensson är i storform och vann sex singelmatcher i det senaste sammmandraget i Superettan. Hon slog bland annat en obesegrad danska. Foto: Jens Oredsson/arkivbild

Sammandraget spelades i Falköping. För motståndet stod femman Kosta utöver serieledande Väster. Det blev två jämna matcher som båda slutade oavgjort.

I matchen mot Kosta ledde motståndarna med 5-3. Våxtorp lyckades dock gå ikapp till 5-5 och få med sig en pinne i en match som man egentligen borde vunnit.

– Det var bara Agnes som fick till det ordentligt. Alice (Nilsson) kom igång efter hand och tog två singlar. Vi har dessutom svårt att få till det i dubbeln (förlust 11-8 i skiljeset).

Tuva Oredsson föll i båda sina singlar innan dubbeln. Efter det fick Nellie Franzén chansen i hennes ställe men hon var lite ringrostig och lyckades inte heller vinna.

– Nellie har varit mycket skadad men är tillbaka i spel. Hon kommer att vara på topp om en till två månader, säger Eriksson och fortsätter:

– Alla lag vill verkligen vinna mot oss och kämpar stenhårt. Men det är bara kul och spännande. Det gör att de tre som spelar måste vara på topp samtidigt.

Även matchen mot Väster blev tajt. Också här hamnade Våxtorp i underläge med 5-3 innan man kom tillbaka och fick med sig en pinne via 5-5.

Agnes Svensson storspelade och vann på nytt sina tre singlar. Danskan Jocefina Doya Haagensen hade 16-0 i setkvot innan mötet med BoIS:aren.

– Agnes spelade bländande bordtennis och vann med 3-0 i set och Jocefinas första förlust för säsongen var ett faktum.

Alice Nilsson besegrade Lina Nilsson med 3-2 i set efter klara 11-3 i femte och avgörande set. Däremot förlorade Tuva Oredsson på nytt två singlar.

– Vi satte in rutinerade Michaela Karlsson som är gravid och som vi av den anledningen använder sparsamt. Hon räddade en poäng till oss, säger Eriksson.

Michaela låg under med 2-1 i set och hade matchboll mot sig i fjärde set. Men hon lyckades vända till seger med 3-2 i set. I skiljeset visade Michaela upp ett stort spel och vann med 11-3.

– Även i denna match förlorade vi dubbeln med 3-2 i set. Det är något vi får jobba på. Hade alla varit på topp hade vi vunnit båda matcherna men det är små marginaler.

Eriksson menar att BoIS trots allt är nöjda med två poäng då det också kunde blivit två förluster. Laget är fortsatt tvåa i tabellen tre poäng bakom Väster.

– Sammandragets hjälte var Agnes Svensson. Hon är bara 16 år men är redan uttagen i juniorlandslaget för 18-åringar. Det är även Alice Nilsson, säger Jan-Erik Eriksson.

Nästa sammandrag spelas i Täby den 4 februari. Då ställs Våxtorp mot tabelltrean Spårvägen samt sexan Falköping.