Klik venligst
SPORT 2022-09-05 KL. 17:58

Svensson frälste LFK med kanonmål

Av Johan W Jönsson

I minut 86 klev han fram - Våxtorps BoIS-fostrade ynglingen Teodor Svenson - och dundrade in bollen i mål från håll. 1-0 till Laholms FK mot Åstorps FF. Det blev också slutresultatet ”Vilket mål! Detta var säsongens i särklass skönaste seger”, säger tränare Joseph Wahlund.

Svensson frälste LFK med kanonmål
Teodor Svensson slog till med ett drömmål mot Åstorp. LFK vann matchen med 1-0. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Oskar Berggren har flyttat tillbaka till Växjö för fortsatta studier och Adam Vernersson var avstängd. I deras ställe tog Viggo Dahl och Jesper Wennström plats i startelvan.

– Vi började väldigt bra. Åstorp var otroligt taggade och gapade och skrek på allt. Men vi fick ganska snabbt tyst på dem. Vilket var rätt skönt, säger Wahlund.

Åstorp började serien svagt men har kommit starkt på slutet och är ett lurigt lag att möta. LFK tryckte dock tillbaka hemmalaget och skapade mycket hörnor och frisparkar.

– Vi hade flera fina anfall där vi hittade in bakom deras försvar. Tyvärr lyckas vi inte skapa några riktigt heta målchanser.

LFK-tränaren beskriver det som 80-procentiga chanser med avslut utanför och bortslagna sistapassningar. Det var Åstorp som hade halvlekens bästa möjlighet.

– Vi hade ganska bra koll på dem. Det kändes bra med tanke på att det inte är ett oävet lag. Det var en ”orosmatch” på förhand, säger Wahlund.

Åstorp stack
upp i kontringar och skapade en hundraprocentig chans när en boll stöttes mot mål. Men Rasmus Lundgren fick ut en fot och räddade.

– Det var en galen parad! Hela deras bänk var på väg upp för att jubla och jag hade i princip redan antecknat 1-0. Men Rasmus styrde bollen till en resultatlös hörna.

I paus var känslan att det var små marginaler som skulle avgöra matchen. LFK hade lite mer boll men det var en jämn match och spelet jämnades ut ytterligare i andra halvlek.

LFK fick en stor chans tidigt efter halvtidsvilan men Edmond Tasimder styrde bollen utanför i öppet läge efter framspelning av Nils Hedström.

LFK skapade även en chans efter hörna men målvakten kom ut och täckte undan. Ludvig Larsson hade också ett halvt friläge från kanten som bortakeepern klarade.

– Vi har tre bra chanser där men å andra sidan tappar vi boll en gång på mitten och då rinner de igenom och rundar Rasmus. Men han följer med och får motståndaren ur balans.

– Deras spelare snubblar till och skjuter utanför. Det var ett jätteläge. ”Eddie” (Tasimder) hade aldrig missat den chansen till exempel, säger Wahlund.

Matchen stod och vägde. Efter timmen spelad gjorde LFK två byen. Teo Svensson kom in för Viggo Dahl och Hamodi Wasmy för Jesper Wennström.

Spelet var jämnt. Men så lite från ingenstans hittade Teo Svensson ett samarbete med Edmond Tasimder på mittplan. Teo tog sedan tre kliv framåt och drämde dit bollen med vänsterfoten.

– Det var från 35 meters håll och bollen for upp i nättaket. Att man ens får för sig att skjuta med vänsterfoten därifrån. Otroligt!

Efter ”årets jubel” gick LFK ner på fembackslinje de återstående fem minuterna. Edmond Tasimder och Ludvig Larsson gick ut för Hasanen Nazar och Lirak Cakolli.

– Åstorp började skicka långt och för oss handlade det om att freda målet. De fick ett mål bortdömt för offside men det var inget man blev orolig för.

– Enormt skönt när slutsignalen gick. Det var säsongens skönaste seger med tanke på vad som står på spel och hur sent målet kom och på vilket sätt.

Då toppkonkurrenterna
Vinberg och Halmia kryssade (1-1) i samma omgång så leder LFK nu tabellen fyra poäng före Vinberg.

– Det var ett bra resultat. Det var det bästa som kunde hända för vår del, säger Wahlund och plussar extra för Besnik Callaku och Viggo Dahl.

– Backlinjen var också bra som vanligt. Det är få bollar som rinner igenom. Offensivt kan vi bättre men alla gör jobbet, säger Wahlund.

I kommande match väntar Hallandsderby mot Stafsinge hemma på Glänninge Park.

– Nu måste det komma folk och kolla. Det börjar ju närma sig nu. Vi verkar ha alla tillgängliga. Så det blir tufft att ta ut elvan, avslutar Joseph Wahlund.