SPORT 2022-07-12 KL. 07:58

Storseger och serieledning för LTIK

Av Johan W Jönsson

Nu har samtliga lag gått på sommaruppehåll. Laholms FK:s herrar leder lite oväntat sin serie efter vårsäsongen. Det gör Lilla Tjärby IK också. Det var kanske inte lika oväntat men resultaten i sista våromgången var ändå lite överraskande. I femman föll också BK Walldia och Våxtorps BoIS. Däremot tog FC Lagan andra raka segern i damfyran.

Storseger och serieledning för LTIK
Våxtorps BoIS fredar sitt mål med lagkapten Jesper Öhrn i spetsen. BoIS föll med 5-1 mot Kvibille. Foto: Halmstadsport

Några lag passade på att spela en extra omgång innan sommarvilan. Ett av dem var Lilla Tjärby IK som tog en mycket stark seger med 6-1 (2-1) i toppmötet mot Andersbergs IK. Matchen var jämnare spelmässigt än vad siffrorna talar om. Efter ett tidigt 3-1mål i andra kunde LTIK dock gå ifrån.

Patrik Landström gjorde två av LTIK:s mål och är lagets bästa målskytt med elva kassar. Med det är han fyra i skytteligan som leds av Andersbergs Liridon Selmani på 30 mål. Selmani gjorde 1-0-målet till AIK mot LTIK. I och med att Getinge förlorade mot Vapnö (4-0) så leder LTIK tabellen.

BK Walldia har fortsatt svårt och föll med 3-1 (1-0) mot IS Örnia. Walldia är tia och har fyra poäng ner till Skottorps IF under strecket. Till HÅFF en placering upp är det tre pinnar. Till åttan Hylte är det hela 13 poäng.

Våxtorps BoIS klarade inte Kvibille BK och föll med 5-1 (3-0). Våxtorp är jumbo på en poäng (2-2 mot Walldia) och är fast förankrade under nedflyttningsstrecket. Med tanke på hur försäsongen såg ut är det inte förvånande att BoIS ligger där de gör. De kommer att få kämpa för att kunna fullfölja hösten.

Desto mer förvånande är det att Walldia och Skottorp gått så dåligt. De flesta hade nog förväntat sig att båda laget skulle kunna vara med på övre halvan i varje fall. Såväl SIF som BKW har en fin och namnkunnig elva men det är precis som att det gått troll i maskineriet.

I sexan har inget lag spelat sedan förra sammanfattningen. Genevad/Veinge IF är det laholmslag som gått bäst. Laget är fyra under uppehållet. En bra placering med tanke på en svag försäsong och många skador under säsong som laget haft.

Många hade på förhand trott på en något mer framskjuten för Ysby BK. Femteplatsen är inget som YBK kan vara nöjt med sett till hur laget ser ut på pappret. På slutet har det varit mycket olika spelare i startelvan. Otto Nilsson har gjort åtta mål och är bästa laholmare i skytteligan.


Jonas Svantesson i VBoIS mål har haft att göra under vårsäsongen. Foto: Halmstadsport


Övriga laholmslag återfinns på de sista platserna i tabellen. Ränneslövs GIF är åtta, Kornhult/Hishult FF nia, Skogaby BK tia och Hasslövs IS elva. Oskarström IS lär ta serien. De har sett mycket starka ut under våren och har inte tappat en enda poäng.

K/HFF:s damer har också gått på sommarvila. De har stått för en klart godkänd vårsäsong som nykomling i division 3. Laget parkerar mitt i tabellen. Det är sex poäng upp till femman Ullared. Bakåt är det tajtare. Johanna Carlsson levererar som vanligt framåt med tolv mål.

Lagan har fått upp ångan och tog andra raka segern när tabelltrean LGM slogs tillbaka med klara 5-1 (2-1). Det var en mycket rättvis seger. Ida Pettersson och Ellie Eriksson gjorde två mål var. Hanna Henningsson gjorde Lagans femte mål.

– Vi har fått in mer folk i boxen och då gör vi också fler mål, säger Lars ”Tudde” Pettersson som vikarierat som coach ihop med Magnus Bergman då Carlos Fragoso varit på semester.

Det är nästan synd att laget går på sommaruppehåll nu när målskyttet äntligen lossnat (fyra mål i matchen innan). I och med segern tog Lagan ett. Skutt upp på femte plats. Det är bara två poäng upp till LGM på tredjeplatsen. I topp är Getinge/Slöinge och Oskarström i en klass för sig.


FC Lagan firar segern mot LGM. På vänster syns vikarierande coach Lars "Tudde" Pettersson. Foto: Johan W JönssonFakta

Resultat:

Femman:
 
LTIK-Andersbergs IK 6-1 (2-1)
Mål LTIK: Patrik Landström 2, Agust Söderström, Simon Vedin, Otto Björnsson, Victor Johansson
 
IS Örnia-BKW 3-1 (1-0)
Mål BKW: Hannes Persson

Kvibille BK-Våxtorps BoIS 5-1 (3-0)
Mål VBoIS: Ludvig Croon
 
Damfyran:
 
FC Lagan-LGM 5-1 (2-1)
Mål FCL: Ida Pettersson 2, Ellie Eriksson 2, Hanna Henningsson