Klik venligst
SPORT 2023-03-02 KL. 06:02

Storebror Callaku förstärker LFK:s mittfält

Av Johan W Jönsson

Zemri Callaku har tränat och spelat med Laholms FK under i princip hela försäsongen. Nu har han äntligen bestämt sig för att bli LFK:are under 2023 års säsong. ”Vi får in en bolltrygg och stark central mittfältare”, säger tränare Jonas Axeldal.

Storebror Callaku förstärker LFK:s mittfält
Zemri Callaku är klar för spel i Laholms FK. Här i match mot IS Halmia där han gjorde sin seniordebut. Moderklubben är IF Leikin. Foto: Johan W Jönsson

Zemri Callaku är äldre bror till LFK-spelaren Besnik med samma efternamn. Han var aktuell redan i fjol men då valde han Eskilsminne istället. Han rekommenderade dock ”Bes” att gå till LFK.

Lillebror gjorde succé och nu ansluter även storebror. 23-åringen gjorde debut i division 2 med IS Halmia redan som 16-åring. Han har också pojklandslagssamlingar på meritlistan.

– Jag ser Zemri som en ”sexa” (sittande innermittfältare), eventuellt som en ”åtta”. Han är ganska lugn med bollen och han är bra på att skydda den, säger Axeldal.

– När vi vinner boll så är han bolltrygg och stark. Sedan tycker jag att han behöver steppa upp med snabbheten i sitt eget agerande med bollen.

Kommer hans division 2-rutin väl till pass?


– Det tycker jag och erfarenheten märks också i hans agerande där han flyttar på spelarna lite som han vill i närkampsspelet. Där är han bra!

Med Zemri Callakus inträde i truppen är Jonas Axeldal i princip nöjd med truppen. Det kan dock eventuellt bli ytterligare någon förstärkning om rätt spelare dyker upp.

– Zemri kommer nog att bli en viktig spelare för oss, som i och för sig alla är, men han är skicklig i den rollen där jag främst ser honom, säger Jonas Axeldal.