SPORT 2022-05-26 KL. 08:02

Spring och gymmet skänker tio kronor per varv

Av Johan W Jönsson

Den 5 juni anordnar Take Care I Laholm ett välgörenhetslopp. Tanken är att det ska vara årligt återkommande och den här gången går allt överskott till Cancerfonden. ”Vi vill bidra på något sätt samtidigt som vi vill få laholmarna i rörelse”, säger Lina Tageson på Take Care.

Spring och gymmet skänker tio kronor per varv
Lina Tageson på Take Care är ansvarig för det nya välgörenhetsloppet. Foto: privat

Spring så många varv du orkar runt Glänninge sjö. För varje varv skänker Take Care tio kronor till Cancerfonden. Låter det intressant? Då ska du snöra på löparskorna den 5 maj.

– Man behöver inte vara medlem hos oss för att vara med. Det är öppet för alla. Vi tar en liten anmälningsavgift och alla pengar går oavkortat till Cancerfonden, säger Lina.

Klockan 10 träffas de som vill springa eller gå för uppvärmning och mellan 10:30 och 11:30 får man ta sig så många varv man kan runt sjön.

– För varje varv skänker Take Care tio kronor till Cancerfonden. Jag tycker att det här är bra och det hade varit kul om det kommer folk så att det blir lite pengar.

Efter avklarat välgörenhetslopp bjuds det på korv med bröd till alla deltagare. Lina Tageson hoppas att loppet ska bli tradition varje vår.

– Nu blev det Cancerfonden detta året. Nästa år blir det något annat. Just i år valde vi Cancerfonden då ”Mias” bror gick bort i cancer i fjol, säger Lina.

Mia är Maria Svensson och hon arbetar som administratör på Take Care. Brodern var Laholms största idrottsman genom tiderna - golfaren Fredrik Andersson Hed.

– I samband med att Fredrik gick bort började vi fundera på om vi kunde bidra på något sätt för att kunna samla in pengar till cancerforskning samtidigt som vi får laholmarna i rörelse.