SPORT 2022-08-25 KL. 16:13

Spänningen i höst finns i femman

Av Johan W Jönsson

Den lokala fotbollen är ett par omgångar in på höstsäsongen. I femman slåss Lilla Tjärby om seriesegern med Getinge. I samma serie kämpar Walldia och Skottorp för att hänga kvar. I sexan försöker Ysby och Genevad/Veinge att täta till luckan uppåt. Den riktiga spänningen finns dock i division 5.

Spänningen i höst finns i femman
Otto Nilsson gjorde ett av målen när Ysby besegrade Kornhult/Hishult med 5-1 på Munkavallen i den senaste omgången. Foto: Johan W Jönsson

Ska LTK lyckas hålla undan för Getinge i toppen? Precis som innan sommaruppehållet skiljer det blott en poäng. LTIK har tagit tre raka segrar i höst, liksom Getinge. Rödblått har besegrat i tur och ordning Skottorp (4-2), Örnia (2-0) och senast Hyltebruk (1-0).

Trea är Andersberg. Sju poäng bakom Getinge. Det blir en seriefinal på Getinge IP senare i höst. LTIK har dock kluriga matcher kvar. Inte minst fyran Trönninge på bortaplan och formstarka Vapnö på hemmaplan. Patrik Landström är LTIK:s bästa målskytt med tolv mål. Victor Johansson har gjort elva.

I den andra delen återfinns övriga laholmslag. Våxtorp är sist och för dem handlar det om att överleva säsongen utan en andra WO och uteslutning. Skottorp är med i matcherna men tappar hela tiden på slutet. BKW tog en seger mot Kvibille med 5-3 och är i förarsätet om nytt kontrakt.


Patrik Landström gjorde LTIK:s mål mot Hyltebruk. Han är rödblåtts bäste målskytt med sina tolv mål. Foto: Johan W Jönsson


I sexan är det tyvärr inte lika spännande. Inget lag kan som bekant åka ur. Hasslövs IS har gjort ett omtag med unga spelare och är just nu jumbo före Skogaby. Ränneslöv är nia och Kornhult/Hishult åtta.

Inget av laholmslagen i sexan har något med toppstriden att göra. Oskarström är fortsatt obesegrade i topp. 13 segrar på lika många matcher imponerar. Sperlingsholm Skuggan ligger fem poäng bakom och sedan Snöstorp Nyhem fem poäng bakom dem.

Ysby har inte svarat upp mot favorittrycket och är fyra trots att man borde vara ett lag för toppen. Det är nio poäng upp till Sperling Skuggan på andraplatsen. Sedan sommaruppehållet har YBK dock tre raka segar. Kanske har laget fått upp ångan?

Genevad/Veinge är femma och har stått för en godkänd prestation så här långt med tanke på en dyster försäsong (noll segrar) och många skador. GIF/VIF föll klart mot Snöstorp Nyhem efter uppehållet men har sedan två raka vinster.


Oscar Liedman gjorde storebror Rasmus sällskap i Ysby under vårsäsongen. YBK har tre raka segrar efter sommaruppehållet. Foto: Johan W Jönsson


I damernas division 3 har K/HFF halkat ner till en sjundeplats efter en seger och två kryss sedan sommarvilan. Man har dock två matcher färre spelade än sexan Lerkil som ligger en poäng före. Det är långt ner till botten för nykomlingen från skogen.

FC Lagan hade problem att få ihop folk direkt efter uppehållet och fick flytta fram en match. I matchen mot SRG Himledalen blev det dock seger med 2-1 efter två mål av Olivia Söderström. Lagan är uppe på femte plats och har bara en poäng upp till tredjeplatsen.

Fakta:

De senaste lokala resultaten:

Femman:
 
BK Walldia-Vapnö IF 1-5 (0-4)
Mål BKW: Andi Lusha
 
Trönninge IF-VBoIS 15-0 (6-0)
 
Hyltebruks IF-LTIK 0-1 (0-0)
Mål LTIK: Patrik Landström

Sexan:
 
GIF/VIF-Hasslövs IS 4-2 (1-1)
Mål GIF/VIF: Erik Baumgarten Kinsch 3, Melker Rydhög
Mål HIS: Robert Persson, Gustav Bertilsson
 
YBK-K/HFF 5-1 (2-1)
Mål YBK: Rasmus Liedman 2, Adam Thorén, Otto Nilsson, Filip Svensson
Mål K/HFF: Philip Andersson 
 
Snöstorp Nyhem FF-RGIF 3-0 (1-0)
 
Oskarström IS-SBK 8-1 (2-0)
Mål SBK: Fidan Thaqi
 
Damtrean:
 
Tölö IF-K/HFF 1-1 (0-1)
Mål K/HFF: Vendela Markow
 
Damfyran:
 
SRG Himledalen-FC Lagan 0-2 (0-0)
Mål FCL: Olivia Söderström 2