Klik venligst
SPORT 2024-04-15 KL. 13:30

SM-guld till Våxtorp och brons till Laholm

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS var favorit i DJ-18-klassen på lag-SM i bordtennis. Det blev också guld för VBoIS-tjejerna. Det var faktiskt femte lagguldet på fyra år för klubben. Även Laholms BTK serve fick med sig medalj från SM då det blev brons i F16-klassen.
– Det var jätteroligt! Det är lite press att vara favorittippade, säger VBoIS coach Tilda Johansson.

SM-guld till Våxtorp och brons till Laholm
Nellie Franzén, Emma Vendelbo och Tuva Oredsson bärgade Våxtorps BoIS femte lag-SM-guld på fyra år. Foto: VBoIS 

Våxtorp hade lite problem att få ihop laget inför mästerskapet på grund av skador. Men när det danska förbundet släppte Emma Vendelbo kunde BoIS ställa ett lag på benen.

Alice Nilsson har skadat armen och fick bli hemma. Nellie Franzén kamperade ihop med Vendelbo. Dessutom kunde Tuva Oredsson avlasta i en dubbel då hon är på väg tillbaka.

– Vi fick jobba mot klockan lite men det löste sig till slut. Vi är tacksamma över att danska förbundet var snällt nog att släppa Emma från kursen hon skulle gått på, säger Tilda.

VBoIS hade som skrivet fyra raka lag-SM-guld sedan tidigare och var toppseedat inför turneringen. Det blev också bekväma 3-0-segrar i poolspelet.

– Det kändes väldigt stabilt. I semin mötte vi Sjömarken där vi vann med 3-1 och i finalen slog vi Ängby med samma siffror. Det var tajt men vi hade det under kontroll, säger Tilda.

Tuva Oredsson och Nellie Franzén har varit med vid samtliga fem SM-guld. Ett år vann VBoIS såväl F14- som F16-klassen. Emma Vendelbo var med för första gången.

– Jättekul för Våxtorps BoIS! Jag är väldigt stolt över tjejerna. Nellie och Emma spelade mest men Tuva har lika stor del i guldet då hon peppade från sidan, säger Johansson.

– Spelet är och upp ner hela tiden men alla tjejer har utvecklats mycket under det senaste året. Det var bra pingis men det finns fortfarande saker att lära och det gör vi med tuffare matcher.

Kommande säsong spelar Våxtorps BoIS i Pingisligan och då blir det tuffare matcher där spelarna kommer att ha råd med färre misstag. Emma Vendelbo har nu gjort sitt i VBoIS-tröjan.

– För den här gången har hon det. Vi kikar på en ersättare och har lite krokar ute. Sedan får vi se vad för person det blir i så fall. Det ska vara någon som passar in i gruppen.

För Våxtorp är det nu slutspelat för den här säsongen. För Nellie och eventuellt Tuva blir det USM i maj. Men då spelar de i Halmstads BTK:s tröja, som de representerar individuellt.

– Det blev en bra avslutning på säsongen för Våxtorps BoIS, konstaterar Tilda Johansson.

USM i lag blev en trevlig historia även för Laholms BTK Serve som fick med sig ett brons i F16-klassen. Karla Fragoso Bengtsson och Tuva Edvinsson representerade LBTKS.

Tuva Edvinsson och Karla Fragoso Bengtsson tog SM-brons för Laholms BTK Serve. Foto: LBTKS/arkiv