SPORT 2021-11-10 KL. 18:37

SM-brons till Laholms RF-talangen


15-åriga Felicia Sjö från Laholms RF tog tillsammans med stoet Jolie brons vid junior-SM i dressyr på Strömsholms RF. “Det känns jättebra och jättekul. Det gick oväntat bra”, säger ryttartalangen.

SM-brons till Laholms RF-talangen
Felicia Sjö och Jolie från Laholms RF tog brons på junior-SM i dressyr. Foto: privat

Fem ekipage hade kvalificerat sig för SM-finalen. Felicia och Jolie åkte upp till Strömsholm redan dagen innan tävlingarna för att känna på banan.
– Den första dagen kändes det sådär. Hästen tyckte att det var läskigt på banan. Hon tittade mycket och var väldigt pigg och spänd. Så det gick inte jättebra, säger Felicia.

Laholmsekipaget fick 71 procent och låg på fjärde plats inför den andra dagens ritt och då gick det bättre. Främst i galoppen, som är Jolies starka sida.
– Det gick betydligt bättre den andra dagen. Jolie var mycket lugnare och mer samarbetsvillig. Så då fick vi högre procent, säger Felicia.

77 procent gjorde att Jolie och Felicia klättrade upp en placering till tredje plats och tog ett SM-brons. Totalt fick de 148,8 poäng.
– Tvåan fick 154,4 och ettan fick 155. De red på mycket högre procent än vad jag gjorde första dagen. De var etta och tvåa hela tiden.

– Jag är väldigt nöjd med min tredjeplats. Det känns jättekul med ett brons. Hästen var inte så förberedd på den här tävlingen. Hon hade bara varit igång ett tag.


Felicia Sjö och Jolie från Laholms RF tog brons på junior-SM i dressyr. Foto: privat


Felicia har haft Jolie i ett år men hon har nyligen varit skadad. Därför var det tveksamt om hon skulle kunna starta på SM.
– När vi satte igång henne var hon fin och det kändes bra. Men det var lite chockerande att det gick så bra. Jag hade inte förväntat mig att vi skulle klara av ett brons på förhand.

Nu väntar först lite vila för Jolie och sedan några mindre tävlingar. Tanken är att utbilda hästen vidare och sedan sälja henne.

Text: Johan W Jönsson