Klik venligst
SPORT 2024-05-28 KL. 06:02

Säsongens första seger för de röda

Av Johan W Jönsson

Förra säsongen vann Skogaby BK inte en match på hela vårsäsongen. I år dröjde det ”bara” fram till slutet av maj och sjunde omgången innan första trean trillade in på kontot. Detta sedan Våxtorp/Hasslöv besegrats hemma på Skogaby IP med 2-1 (1-1).
– Gör man inte jobbet spelar det ingen roll om man har duktiga spelare. I den här matchen sprang alla, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.

Säsongens första seger för de röda
Glada matchvinnare i Skogaby BK efter säsongens första seger: Agjend Rrahmani och Bujar Mazreku. Foto: Johan W Jönsson

I augusti i fjol slog Skogaby Walldia med besked. 5-0 slutade matchen. Det var då de rödas första seger för säsongen. Så länge slapp laget vänta i år och man blev inte sista lag att vinna.

Våxtorp/Hasslöv tog sin första seger i omgången innan då Ränneslöv/Walldia betvingades med 2-1. Nu blev det dock förlust igen, trots att man var det snäppet bättre laget innan paus.

– Vi kan inte göra mål, säger lagledaren Conni Jensen och skakar på huvudet.

Ett mäktade dock den nya fusionen med då Sebastian Folkesson gjorde 1-0 till gästerna i minut sju. Argjend Rrahmani kvitterade till 1-1 efter halvtimmen spelad.

Strax efter paus gav en av planens bästa spelare, Bujar Mazreku, SBK ledningen med 2-1. Våxtorp/Hasslöv kom aldrig närmare en kvittering än en ribbträff.

Istället hade Skogaby bra möjligheter att utöka. Linus Larsson var millimeter ifrån att trycka in et inspel som smet precis förbi honom. Larsson hade också en stolpträff.

– Vi har ingen riktig anfallare i truppen nu då Ardian (Berisha) opererat sin fot och Kenan (Ramadani) är skadad. Linus är ovan i rollen och behöver tid att spela in sig, säger Behrami.

Varför i ni så segstartade under säsongerna?

– Jag vet inte. Det var fruktansvärt dåligt mot Skottorp i förra matchen (förlust 4-0). Skottorp är duktiga men jag tycker att Våxtorp är bättre och ändå vinner vi mot dem, säger Behrami.

– Vi hade en helt annan attityd och inställning i den här matchen jämfört med tidigare. Alla springer och gör jobbet. Gör man inte det spelar det ingen roll om man har duktiga spelare.

På träningarna har SBK:arna därför pratat om att agera som ett lag och spela tillsammans och inte var och en för sig. I matchen mot Skottorp ville spelare göra för mycket på egen hand.

– Det mesta av spelet är utan boll. Löser du inte det kvittar det hur duktig du är när du väl har bollen. Alla måste hjälpas åt, annars går det inte, säger Behrami.

Hur var matchen mot Våxtorp/Hasslöv?

– Vi hade lite mer boll i första men de var farliga så fort de kom fram. Peter (Carlsson) är riktigt bra för dem på mitten. Både fysiskt men framförallt tekniskt. I andra fångade vi in honom bättre.

– I andra skulle vi flytta fram och våga trycka ner dem så att Hellsten (Daniel) inte skulle kunna nå fram med varje boll bakom vår backlinje, där vi haft problem, säger Behrami.

SBK-tränaren menar att matchen kunde gått hur som helst men han tycker ändå att hans lag hade hyfsad kontroll och försvarade sig väl mot Våxtorp/Hasslöv, som hela tiden försökte.

Robel Asrat var SBK:s bästa spelare i matchen. Det kändes farligt varje gång Bujar Mazreku fick bollen. Dessutom stängde Kevin Hansen och Måns Torstensson till bakåt.

– Alla var duktiga i den här matchen. Nu ska dessutom Kenan (Ramadani), Nderim (Peci) och Ardian (Berisha) snart kunna vara med igen. Så det känns positivt, avslutar Behrami.

Ränneslöv/Walldia hade flera spelare tillbaka till derbyt mot Kornhult/Hishult och vann med 4-3. Då Skottorp överraskande tog en poäng mot Örnia (3-3) är K/HFF kvar som tabelltrea.

I femman studsade Lilla Tjärby tillbaka och tog en stark seger med 2-1 mot dittills obesegrade tabelltvåan Kvibille. LTIK gick upp till 2-0 efter två mål av Axel Jacobsson.

Ysby tog en mycket viktig seger mot Hyltebruk. Trots en tidig utvisning gick YBK upp till 3-0. Hylte reducerade sent två gånger om men Ysby höll undan och håller avståndet neråt.

Genevad/Veinge är fortfarande utan poäng i division 5. I den senaste omgången blev det förlust med hela 8-0 mot Trönninge IF efter underläge 2-0 i paus.

Laholms damer tog en ny seger då Getinge besegrades med 4-0. Linnea Nilsson gjorde två av målen. Såväl hon som Meliha Ibrahimovic har gjort sju mål totalt. LFK är fortsatt tabelltvåa.

Lagan låg under med 2-1 i paus mot Snöstorp Nyhem i fyran men kom tillbaka till 2-2. Lagan har bara spelat fyra matcher hittills och har två förluster, en vinst och nu ett kryss också.

Resultat och målskyttar:

Femman:

LTIK-Kvibille BK 2-1 (1-0)

Mål LTIK: Axel Jacobsson 2

YBK-Hyltebruks IF 3-2 (3-0)

Mål YBK: Adam Thorén, William Hjelm, Rasmus Liedman

Trönninge IF-GIF/VIF 8-0 (2-0)

Sexan:

K/HFF-Ränneslöv/Walldia 3-4 (1-2)

Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Casper Carlsson, Philip Andersson

Mål R/W: Albin Hultin, Zett Wyke, Martin Wandegren, Måns Bertilsson

SBK-Våxtorp/Hasslöv 2-1 (1-1)

Mål SBK: Argjend Rrahmani, Bujar Mazreku

Mål V/H: Sebastian Folkesson

SIF-IS Örnia 3-3 (1-2)

Mål SIF: Johan Stråhle 2, Robert Andersson

Damtrean:

LFK-Getinge IF 4-0 (1-0)

Mål LFK: Linnea Nilsson 2, Meliha Ibrahimovic, Maja Ljungberg

Damfyran:

FC Lagan-Snöstorp Nyhem FF 2-2 (1-2)

Mål FCL: Emmy Wernersson, Ellie Andersson