Klik venligst
SPORT 2022-04-20 KL. 15:58

Så gick det för de lokala lagen i premiären

Av Johan W Jönsson

Seriepremiären i den lokala fotbollen är avklarad. I sexan tog Genevad/Veinge årets första seger i första seriematchen. I femman vände och vann Walldia nykomlingsderbyt mot Skottorp.

Ysbys Otto Nilsson kommer göra många mål i sexan i år. Mot Snöstorp Nyhem kvitterade han till 2-2. Foto: Johan W Jönsson

Det var inte mycket som talade för Walldia efter första halvlek på Gröningen. Skottorp kontrade in två bollar och såg mycket stabila ut bakåt.

– Det var ett gäng nedböjda huvuden i omklädningsrummet i paus. Jag försökte mana på. Ett mål och vi skulle vara med igen, säger BKW:s coach Fredrik Johnsson.

Vändningen kom också i andra halvlek. Skottorp slog vakt om sin tvåmålsledning och lämnade initiativet helt och hållet till Walldia.

När Qerim Mustafa knoppade in Besart Mazrekus hörna till 3-2 i slutminuterna var vändningen fullbordad.

– En moralisk lagseger som är skön att bygga vidare på in i säsongen, konstaterade tränare Johnsson efter matchen.

De fyra laholmslagen i femman möttes direkt. Det innebar att Lilla Tjärby tog emot Våxtorp i ett annat derby.

BoIS har haft en tuff försäsong med få spelare i träning och gick för att freda det egna målet i mötet med LTIK.

Våxtorp försvarade sig under långa stunder väl med hela laget och LTIK hade bara 1-0 i paus. I andra halvlek rann det iväg till en hedersam 4-0-förlust.

– Vi gjorde vad vi kunde och hoppades att det skulle dyka upp något läge framåt. LTIK spelade bra och med tanke på omständigheterna får vi var nöjda, kommenterade VBoIS assisterande spelande tränare Jesper Öhrn efter matchen.

Walldias Qerim Mustafa avgjorde derbyt mot Skottorp med sitt 3-2-mål. Oskar Nilsson gjorde 1-0 till de gröna. Foto: Johan W Jönsson

I sexan vankades ett förmodat toppmöte mellan favorittippade Ysby och Snöstorp Nyhem direkt. Matchen lyfte aldrig till några större höjder och slutade 2-2.

Snöstorp tog ledningen två gånger om men det oavgjorda resultatet var rättvist. Återstår att se om lagen håller för favorittrycket.

Glädjeämnet i division 6 sett ur laholms-synvinkel var Genevad/Veinge. Laget har gått en golgata-vandring utan dess like under försäsongen.

Noll segrar på totalt elva matcher var inte direkt upplyftande för självförtroendet men vad gör det när både A och B vann respektive seriepremiär.

GIF/VIF:s A-lag slog Simlångsdalen med 3-1. B-laget slog sedan Hasslöv med 7-1 i Klass 3 i en match nio mot nio.

– Det var precis på tiden det, kunde GIF/VIF:s tränare Charlie Boson skämtsamt kommentera efter segern mot Dalen.

För Ränneslöv blev det förlust med samma siffror (3-1) mot Sennan. K/HFF föll mot ett annat lag som kan blanda sig i toppstriden - Sperlingsholm/Skuggan.

Linus Nilsson gav K/HFF ledningen redan efter 37 sekunder (!). Sedan vände och vann S/S med 2-1. Mikael Baggner i S/S, tidigare IS Halmia, lär slåss med Otto Nilsson i YBK om skytteligatiteln.

I damernas division 3 är K/HFF nykomling. I premiären blev det förlust med 3-2 mot Norvalla. K/HFF:s båda mål gjordes av Johanna Carlsson.

Hasslöv och Skogaby går i elden under onsdagskvällen. FC Lagan (tidigare WRY/VGLT) begår seriepremiär i damfyran mot Himledalen kommande helg.

Lilla Tjärby slog Våxtorp med 4-0. Här firas ett av de fyra målen i division 5-derbyt. Foto: Johan W Jönsson