Klik venligst
SPORT 2022-08-30 KL. 17:08

Proppen ur för Skottorp

Av Johan W Jönsson

Skottorp greppade det sista halmstrået för räddat kontrakt i femman när HÅFF besegrades med klara siffror. Derbyt mellan Våxtorp och Walldia vanns komfortabelt av gästerna. I sexan tappade både Ysby och Genevad/Veinge mark uppåt.

Proppen ur för Skottorp
Skottorps målskyttar mot HÅFF: Fredrik Gustafsson, Oskar Moberg, Petter Gustafsson (2), Jonatan Jacobsson (2) och Erik Moberg. Målvakten Pontus Andersson höll inte nollan men tyckte att allt var perfekt ändå. Foto: SIF

Det var verkligen islossning för Skottorp mot HÅFF (Heberg/Årstad). Trots att lagets skyttekung Simon Olsson var skadad så vann SIF med hela 7-1 efter ledning 3-0 i paus.

– Jag kände redan på uppvärmningen att vi skulle vinna. Grymt högt och aggressivt presspel gjorde att vi kunde sno några bollar och ställa om på ett bra sätt, säger SIF:s tränare Niklas Blom.

I och med att HÅFF är laget ovanför nedflyttningsstrecket, tillsammans med Walldia, så var det en måstematch. Förlorar HÅFF sin hängmatta så är SIF faktiskt bara fyra poäng bakom.

Skottorp spelade två matcher förra veckan. I matchen efter mötte de grönvita formstarka Vapnö och det blev förlust med klara 4-0. Skottorp kunde inte göra sig själva rättvisa på grund av ett samtida event.

– Tyvärr krockade matchen med lastbilsmässan på Elmia. Så vi saknade en hel del folk. För att kunna störa Vapnö hade vi varit tvungna att ha fler spelare tillgängliga, säger Blom som fick ha en utespelare i mål i 70 minuter.


Robert Persson till vänster gjorde samtliga tre mål för Hasslöv mot Oskarström. Olle Günther Hanssens Ränneslöv var spelledigt den gångna helgen. Foto: Johan W Jönsson/arkiv


Bottenmötet i femman mellan Våxtorp och Walldia slutade 8-2 (4-1) till BKW. Besart Mazreku gjorde tre mål och Kenan Ramadani två. Walldia har goda chanser att hänga kvar i femman trots en svag säsong. Ludvig Croon stod för BoIS båda mål.

Lilla Tjärby var spelledigt den gångna veckan och spelar istället två matcher i tät följd den här omgången. Först väntar just HÅFF och sedan Kvibille. Efter det är det dags för seriefinal mot Getinge som nu leder serien med en match mer spelad.

Hasslöv kämpade tappert mot Oskarström men föll med 6-3 (3-1) mot den suveräna serieledaren. Robert Persson gjorde samtliga HIS mål. Skogaby förlorade mot Simlångsdalen med 3-1 (1-0).

Ysby fick bara 2-2 mot Sennan och får svårt att klättra i tabellen från sin fjärdeplats. Omgångens skräll stod Kornhhult/Hishult FF för när de besegrade GIF/VIF. K/HFF vann välförtjänt med 4-2 (3-1). GIF/VIF stod inte att känna igen.

I damernas division 3 förlorade sjuan K/HFF mot fyran Ullared med knappa 1-0. Matchens enda mål föll i den första halvleken. FC Lagan gjorde en bra match mot tabelltvåan Oskarström men föll med uddamålet - 2-1 efter 1-1 i paus.

Fakta:

Femman:

Skottorps IF-HÅFF 7-1 (3-0)
Mål SIF: Petter Gustafsson 2, Jonatan Jacobsson 2, Erik Moberg, Oskar Moberg, Fredrik Gustafsson

VBoIS-BKW 2-8 (1-4)
Mål VBoIS: Ludvig Croon 2
Mål BKW: Besart Mazreku 3, Kenan Ramadani 2 (en straff), Qerim Mustafa, Viggo Persson

Vapnö IF-Skottorps IF 4-0 (3-0)

Sexan:

Hasslövs IS-Oskarström IS 3-6 (1-3)
Mål HIS: Robert Persson 3

SBK-Simlångsdalens IF 1-3 (0-1)
Mål SBK: Arnon Khamphuak

Sennans IF-YBK 2-2 (1-1)
Mål YBK: Rasmus Liedman, Otto Nilsson

K/HFF-GIF/VIF 4-2 (3-1)
Mål K/HHFF: Viktor Ottosson, Philip Andersson, Youssef Alshikhan, Daniel Gudmundsson
Mål GIF/VIF: Habib Ahmady, Pontus Svensson

Damtrean:

K/HFF-Ullareds IK 0-1 (0-1)
 
Damfyran:
 
FC Lagan-Oskarström IS 1-2 (1-1)
Mål FCL: Ebba Olausson