SPORT 2022-06-16 KL. 15:30

Populära gästtränare på LFK:s fotbollsskola

Av Johan W Jönsson

Laholms FK:s fotbollsskola lockar som vanligt många barn runt om i kommunen. Totalt drygt 120 barn drillas under två veckor. Nytt för i år var att olika gästtränare bjudits in för att delta och det var ett populärt inslag.

Populära gästtränare på LFK:s fotbollsskola
Kalle Björklund var omtyckt gästtränare på fotbollsskolan. "Vilka ungdomar vi har!", pushade han sina adepter. Foto: Johan W Jönsson

LFK har haft sin fotbollsskola i många år och nu kände klubben att de ville ändra något. Förändringen blev att gästtränare bjöds in för att hålla i pass upptill feriearbetarna.

– Vi hade kört fast lite och ville hitta på något nytt. Vissa av feriearbetarna har ingen fotbollsbakgrund och vi hade fastnat lite i gamla hjulspår, säger Peter Åberg.

Joakim Wulff gästade under två dagar den inledande veckan. Damlagets assisterande tränare Alicia Svensson, LFK-legendaren Per Thronée och Kalle Björklund en varsin dag.

– Det har varit jättekul med gästtränare eftersom att man har fått lära sig nya saker. De var bra på att lära ut och hårda men snälla, säger Ebba Hellstrand.

Under den inledande veckan då de äldre barnen fanns på plats var det 50 pojkar och 30 flickor som deltog. Att så många tjejer var med gjorde att de kunde ha en egen grupp.

– Jag tyckte att det var roligare när det var blandat tjejer och killar. Man borde få välja om man vill vara uppblandade eller bara tjejer och killar, tycker Ebba.

– Jag tycker att det är bättre nu. Många av killarna är så mycket bättre att man nästan aldrig fick ha bollen när vi var mixade. Det finns både för- och nackdelar med det, säger Astrid Larsson.

På förmiddagarna (klockan 10-12) tränades det fotboll och på eftermiddagarna (cirka 13-15) var det matchspel. I år delades det upp nya lag varje eftermiddag. Detta för att få bort vinnarhetsen.

För de äldre barnen (födda 2009-2011) pågick skolan mellan tisdag och fredag. Efter en dags vila för de ansvariga kom de 44 yngre barnen (födda 2012-2015) söndag till onsdag.

– Vi vet att vi ska få glass på avslutningsdagen. Det är det bästa! Och så hoppas vi på vattenkrig, säger tjejerna innan de springer iväg för att äta lunch.

I anmälningsavgiften ingår utöver träning även tröja, boll, vattenflaska, lunch och mellanmål. Karlssons mat stod för käket och Carina Mattsson och Maggan Thronée agerade mattanter.

Hamburgare, köttbullar, potatis och brunsås, pasta och köttfärssås samt favoriten hamburgare igen serverades under fotbollsskolans fyra dagar fyllda med fotboll, gemenskap och skoj.


Laholms FK:s fotbollsskola lockar så många tjejer i år att de kunde ha en egen grupp. Foto: Johan W Jönsson



Oscar Paulsson avslutar och lagkamraterna i lag ett hoppas att bollen ska gå i nät. Foto: Johan W Jönsson