Klik venligst
SPORT 2024-06-17 KL. 15:35

”Otroligt att vi förlorar – för dåligt”

Av Johan W Jönsson

Trots stort spelövertag och chanser att avgöra matchen så förlorade Laholm mot bottenlaget Bergdalen, som inför matchen låg på negativ kvalplats. LFK föll med 4-2 (2-1).
– Vi kan inte släppa in fyra mål i en sådan här match. Vi skulle vunnit med 2-0. Det är för dåligt helt enkelt, säger tränare Joseph Wahlund.

”Otroligt att vi förlorar – för dåligt”
Besnik Callaku gjorde 1-0 till LFK mot bottenlaget Bergdalen. Det blev dock till slut en tung 4-2-förlust för hans gäng. Foto: Halmstadsport/arkiv

Lite knölig uppladdning. Wahlund själv var sjuk i veckan och kunde inte vara med på träningarna inför matchen. Adam Vernersson var avstängd och Oscar Murro skadad.

Dessutom var det studentvecka och sisådär uppladdning för lagets studenter. Elis Wijk och Jakob Larsson skulle inlett på bänken men den sistnämnda fick starta då Ludvig Larsson var risig.

– Det var lite mycket inför den här matchen Vi har dock många jämna spelare och ska lösa det ändå. Men det gjorde vi inte, säger Wahlund vars lag fick åka buss i två och en halv timme till matchen.

LFK startade ändå matchen väldigt bra och förde spelet från start. Gjenis Zeqiri fick tidigt ett bra läge efter en genomskärare från Zemri Callaku men målvakten klarade till hörna.

– Vi spelade oss förbi deras presspel på ett bra sätt på mittfältet. Vid vårt 1-0-mål samarbetade ”Ragge” (Lucas Ragnarsson) med Zemri och Besnik (Callaku), säger Wahlund.

Ragnarsson fick ett uppspel som han satte till Zemri som i sin tur fann lillebror Besnik. Den sistnämnda hittade en fri yta, drev fram bollen och sköt ett skott som målvakten tappade in.

Målet kom efter tolv minuters spel och LFK hade momentum i matchen. Hemmalaget var inte över mittplan. Zemri hade en frispark i ribban och det var nära självmål med en annan ribbträff.

– Det är spel mot ett mål i nästan 30 minuter. Det enda de gör är att skicka långa bollar. De har inget spel. Så får de en hörna från ingenstans och gör mål – obegripligt. Så tråkigt!

Ett blytungt mål för Laholm att släppa in samtidigt som Bergdalen blev stärkta och fick luft under vingarna. De skapade dock inget särskilt men fick ändå med sig 2-1 in till pausvilan.

– Vi visste att de skulle slå chansbollar mot sina forwards. Det är bara så tråkigt. Vi behöll trycket och hade många inläggssituationer, många hörnor och frisparkar men saknade tyvärr skärpan.

– Dessutom var konstgräsplanen vi spelade på katastrofalt dålig. Det gynnade ingen annan än Bergdalen. Konstgräset var säkert 15 år gammalt och skulle tydligen bytas i sommar.

2-1-målet föll strax före paus. Kontring, långboll och en hemmaspelare avslutade och fick felträff. Bollen var på väg ut men touchade en LFK:are och en hemmaspelare fick öppet mål.

– Maximal oflyt i den situationen. Vi går in med 2-1 i baken i halvtid och jag vet inte vad jag ska säga. Vi gör ändå en ganska bra halvlek och ligger under. Det finns liksom inte!

I andra skulle LFK trumma på och få till ännu fler inspel. Bortalaget fortsatte att trycka på och skapade lägen som det normalt blir mål på. Istället gjorde Bergdalen 3-1 från halva plan.

– Det är en på hundra att det målet görs. Det är bara att gratulera! Vi hämtar oss fort och för 2-3 när Elis (inhopparen Wijk) nickar in en frispark från Zemri (Callaku), säger Wahlund.

En kvart återstod av matchen och LFK gick upp på en 3-5-2-uppställning. Trycket intensifierades men Bergdalen backade hem med hela laget och lyckades freda sitt mål.

– I 89:e minuten kontrar de in 4-2. De vinner ett motlägg på mittplan, rundar Rasmus (målvakt Lundgren), gör mål och avgör. Det är för att vi går för det, säger Wahlund.

– Gör vi bara 2-0 vinner vi lätt. Då hade Bergdalen vikit ner sig. Vi får skylla oss själva. Vi är inte tillräckligt bra offensiven och det drabbar defensiven då vi får omställningar mot oss.

Zemri Callaku höll som vanligt en hög nivå och var bäst på plan med sitt lugn och sin trygghet. Han var bra i passningsspelet och delaktig i båda målen. Fler behöver hitta samma stabilitet.

– Vi hade jätteläge att hänga på i toppen men tappar poäng mot två lag som vi ska slå. Nu får vi se till att vi inte hamnar där nere istället, säger Wahlund vars lag har fem poäng ner till kvalplatsen.

Söndagen efter midsommar väntar tabelljumbon Hittarp på bortaplan. Elis Wijk och Jakob Larsson missar matchen på grund av studentresa. Oscar Murro är tveksam till spel (baksida).

LFK:s lag mot Bergdalens IK (4-3-3):

Rasmus Lundgren -

Lirak Cakolli, Herman Johansson, Jonatan Falk, Nils Hedström -

Besnik Callaku, Zemri Callaku, Lucas Ragnarsson (K) -

Simon Palmkvist, Gjenis Zeqiri, Jakob Larsson

Avbytare: Max Johnsson (mv), Adam Johansson, Viggo Dahl, Ludvig Larsson, Elis Wijk