Klik venligst
SPORT 2022-11-24 KL. 06:02

Olle till landslaget

Av Johan W Jönsson

När förbundskapten Christopher Augustsson tog ut spelare för landslagssamling för pojkar födda 2006 fick Olle Johansson plats. Mittfältaren lämnade i somras Laholms FK för spel i Halmstads BK. ”Det var ett väldigt kul besked att få”, säger Olle.

Olle till landslaget
LFK-fostrade Olle Johansson, nu i HBK, har blivit uttagen till landslagssamling på Bosön. Där samlas Sveriges 66 bästa 16-åringar i månadsskiftet. Foto: Halmstadsport

Han fick beskedet lite senare än många andra då han blev uttagen efter återbud. Då Olle stod högt upp på reservlistan kom han ändå med bland de knappt 70 kallade spelarna.

– Det är lika roligt ändå. Nu är det 66 spelare uttagna. På rikslägret i somras var det 128 spelare. Ungefär en tredjedel av oss som är uttagna nu får spela i landslaget, berättar Olle.

Även denna gången är landslagssamlingen på Bosön i Stockholm. Lägret äger rum mellan den 28 november och den 1 december.

I LFK:s division 3-lag spelade Olle defensiv mittfältare. I HBK har han spelat offensiv mittfältare. I båda fallen centralt på mittfältet.

– Det fungerar bra både och. Jag har kommit in bra i laget och har presterat bra. Så jag är väldigt nöjd med höstsäsongen i HBK, säger han.

Olle har mestadels spelat med U17. Han har dock även spelat SM-final med U16 (förlust på straffar mot Brommapojkarna) och tränat med U19 där han också gjort två inhopp i matcher.

– Jag ska tillhöra U19-truppen nästa säsong. Det var också ett kul besked att få. Jag har spelat totalt 19 matcher med HBK i höst och har startat 15. Det är jag nöjd med.

Olle får sällskap av lagkamraterna Edmond Berisha, Emil El-Kathemi och Altin Mazreku på Bosön. Att åka på landslagsläger är inte nervöst.

– Det är lite bättre spelare nu än på förra lägret. Men jag känner mig inte nervös. Det är bara att göra sitt bästa så får man se hur långt det räcker, avslutar Johansson.


Olle Johansson i LFK-tröjan från en division 3-match i somras. Foto: Johan W Jönsson/arkivOlle avlossar bössan i match med HBK. Foto: Halmstadsport