Klik venligst
SPORT 2023-05-22 KL. 18:27

Oavgjort i toppmötet i sexan

Av Johan W Jönsson

Det blev kryss i toppmötet i division 6 mellan Ysby BK och Genevad/Veinge IF. Matchen slutade 1-1 sedan lagen haft en varsin halvlek. Det var YBK:s första poängtapp och nu tappade de serieledningen till Sperlingsholm/Skuggan på sämre målskillnad.

Otto Nilsson stod för Ysbys sena kvittering fram till slutresultatet 1-1 i matchen mot Genevad/Veinge. Foto: Johan W Jönsson

Första halvlek präglades av mycket kamp och mindre skönspel men det var GIF/VIF som var det klart bättre laget före paus och ledningen i halvtid var rättvis.

Gästerna hade haft en nick som slog ner på mållinjen och ut innan Pontus Svensson bombade in 1-0 ur snäv vinkel i slutet av halvleken.

I andra halvlek var det YBK som var det bättre laget och skapade mest. Bland annat prickade Rasmus Liedman ribban innan kvitteringsmålet.

Otto Nilsson var den som till slut dundrade in den välförtjänta kvitteringen för YBK. Matchen slutade 1-1 och sett till matchbilden var det ett logiskt resultat.

Tilläggas bör är att GIF/VIF decimerades till tio spelare med drygt 20 minuter kvar att spela. Ferdijan Kurtic åkte då på sitt andra gula kort.

YBK:s tränare
Tomas Karlsson:

– En inte så välspelad men het och spännande, dramatisk och pulserande drabbning. Vi är glada för poängen och att vi alltjämt är obesegrade men det hade såklart varit mumma med tre.

Robin Wik är spelande assisterande tränare i GIF/VIF:

– Ysby hade full pott och de har flera duktiga spelare. Vi förstod att det skulle bli en tuff match. Även om kvitteringen kom sent så får det ses som ett rättvist resultat.

Utmärkt domare i matchen var Mats Pettersson, Lilla Tjärby.

Noak Pettersson var som vanligt nyttig på mitten för GIF/VIF i 1-1-matchen mot Ysby. Foto: Johan W Jönsson

I och med poängtappet för YBK så gick Sperlingsholm/Skuggan om på målskillnad i topp efter sin seger med hela 8-0 (4-0) mot Walldia.

Ränneslöv och Kornhult/Hishult spelade oavgjort - 2-2 (0-1) i en svängig match. K/HFF hade 1-0 innan Noel Jönsson gjorde både 1-1 och 2-1 till Giffen. Fredrik Junefalk kvitterade för K/HFF.

Hasslöv är fortfarande utan seger och föll mot tian Simlångsdalen med 5-1 (3-1). Även Skogaby är utan seger så här långt. Också de föll med 5-1 (3-0) mot ett SIF-lag i Skottorp.

Skottorp ställde upp med ett rutinerat manskap. Nio av 16 spelare i truppen var 35 plus. Fyra av dem är eller fyller 40 år i år. Då var ändå inte åldermannen Fredrik Gustafsson, 48 år, med.

– Medelåldern är rätt hög, skrockar tränare Oskar Moberg.

– Men vi gav Mino (Eriksson) född 2008 en halvtimmes spel också. Vi var bättre än Skogaby i den här matchen och när vi fick fyran tidigt i andra spelade vi av matchen, fortsätter han.

I fyran åkte Lilla Tjärby på en rejäl smäll i bortamatchen mot Kungsbacka IF. Det blev hela 8-2 i baken efter underläge 2-1 i paus.

LTIK låg under med 2-0 men kom tilbaka till 2-2 och var på gång. Sista 20 gjorde dock Kungsbacka otroliga sex mål.

– När vi kvitterade kändes det som att vi hade dem. Men när de istället gör 3-2 och byter in en snabb kille som gör hattrick på kort tid var det ridå, konstaterar LTIK:s tränare Mats Johansson.

I damernas division 4 kryssade K/HFF mot Oskarström efter en sen kvittering av gästerna på Kornhults IP. K/HFF är trea i tabellen. FC Lagan är sexa.

Efter att ha varit obesegrade åkte Lagan på andra raka förlusten. Nu mot tabelltvåan Snöstorp Nyhem. Lagan var med i matchen men hade inte marginalerna på sin sida.

Laholm leder fortsatt serien och besegrade jumbon Torup/Rydö med klara 7-2 efter ledning 2-1 i paus. Vendela Markow gjorde tre mål och Alva Johansson två.

Emil Axelsson är tillbaka i Ysby efter en utflytkt till Danmark. Den tidigare Halmia- och LFK-spelaren tillför rutin på mitten i gulsvart. Foto: Johan W Jönsson