SPORT 2023-08-28 KL. 17:14

Nytt rekord för Fotbollskul, igen

Av Johan W Jönsson

Fotbollskul i Knäred är en traditionstyngd cup för de allra minsta. Evenemanget har över 30 år på nacken och i år slogs nytt deltagarrekord i antal anmälda lag, igen. Fjolårets 43 lag toppades med 44 lag i år.
– Jag hoppades på 50 men jag är glad för nytt rekord, ler cupgeneralen Håkan Haby.

Nytt rekord för Fotbollskul, igen
LFK firar mål på Fotbollskul i Knäred. Foto: Johan W Jönsson

På morgonen och delar under förmiddagen regnade det och det hade kommit ordentligt med nederbörd även under natten. Det var dock aldrig någon fara för själva spelet.

– Nej, vi har en fin och väldränerad plan som tål en hel del väta. Dessutom är det nästan tradition att det regnar vid Fotbollskul, skrattar Haby.

I och med att alla var förberedda och kunde ta på sig kläder efter väder var det ändå inga sura miner och Lagavallen fylldes med människor.

Föräldrar, far- och morföräldrar och syskon kom för att se telningarna kämpa mot varandra. A-planen var full av olika mindre planer där det sprangs, dribblades och sköts.

Framåt eftermiddagen tittade solen fram och sken ikapp med alla glada barn. På Fotbollskul räknas inga resultat och alla får medalj samt dricka efter avklarad cup.

Våxtorp och Skottorp i kamp om bollen. Foto: Johan W Jönsson

Cupen inriktar sig mot de yngsta barnen födda mellan 2017 och 2014. Lagen kom från både från Småland och Skåne utöver Halland. Det är tremanna och femanna som gäller.

– Vi har inte haft någon sjumannafotboll de tre senaste åren. Det är för få anmälda och vi förstår det. Det är ingen klockren helg med tanke på att seriespelet är igång, säger Haby.

Han menar dock att det känns rätt att satsa på de minsta där de allra yngsta spelar med sarg (nät) och de lite äldre på mindre ”vanlig plan”.

– Det har varit en fantastisk dag trots regnet och sedan kom ju solen till slut. Ledarna för de olika lagen har varit nöjda och det får vi ta med oss, säger Haby och fortsätter:

– Vi har möjlighet att växa. Kan vi få 60 lag till nästa år så hade det varit jätteroligt. Utskicket har inte funkat klockrent och det är inga nya föreningar med i år, vilket det var i fjol.

Håkan Haby - nöjd cupgeneral för Fotbollskul i Knäred. Foto: Johan W Jönsson

Tack för matchen, säger Våxtorps BoIS.

HBK och Kornhult/Hishult kämpar på Fotbollskul.

Knäred testar skott mot Skottorp.

VGLT:s målvakt Levi Ledel hade en tuff dag på jobbet.

LFK mot Astrio på Fotbollskul.

Skottorps målvakt klarar en hård hörna. Foto: Johan W Jönsson

VGLT firar mål. Foto: Johan W Jönsson