Klik venligst
SPORT 2024-06-27 KL. 09:32

Nygammal spelare ersätter danska i BoIS

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS har spikat sin trupp inför föreningens historiska första säsong i Pingisligan. Ett välbekant ansikte ersätter den flyktade danskan. Maria Christoforaki kommer tillbaka och förstärker laget inför spel i högstaligan.
– Det blir en mycket bra förstärkning, konstaterar VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Nygammal spelare ersätter danska i BoIS
Maria Christoforaki kommer tillbaka till Våxtorps BoIS inför säsongen i högstaligan. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Unga danskan Emma Vendelbo lämnar Våxtorp för spel i Tyskland. BoIS har valt ersättaren med omsorg och när Maria Christoforaki kom på närmare håll igen blev det en perfekt lösning.

Grekiskan har även tidigare agerat såväl tränare som spelare i VBoIS. Hon har även varit anställd som tränare i Laholms BTK Serve och är således väl förtrogen med kommunen.

När hon fick jobb på Bordtennisförbundet och flyttade till Söderhamn skrev hon dock på för Väster. När nu förbundet flyttar sitt huvudkontor till Helsingborg tog BoIS chansen.

– Det var självklart att hon skulle spela i Våxtorps BoIS damlag igen eftersom hon trivdes så bra i klubben och med övriga spelare i truppen senast hon var hos oss, säger Eriksson.

Maria skall också spela som proffs i en klubb i Aten, där hennes pappa är bas. Eventuellt missar hon därför kanske några matcher i Pingisligan. Eriksson ser dock positivt på det.

– Totalt sett är det bra att hon också spelar som proffs. Då måste hon hålla sig i bra form och det gynnar även spelet för oss i Pingisligan, där vi vet att hon håller bra klass.

I övrigt är truppen intakt och består utöver Christoforaki av Tilda Johansson (spelande coach), Elin Ljungsberg, Alice Nilsson, Tuva Oredsson, Nellie Franzen och Michaela Karlsson.

– Det är en stark trupp, säger Eriksson som agerar lagledare ihop med Anna Oredsson.