SPORT 2023-09-12 KL. 14:10

”No chill” på LFK:s damer trots säkrad serieseger

Av Johan W Jönsson

Laholms damer visade ingen som helst pardon i mötet med Torup/Rydö trots att seriesegern redan är i hamn. Motståndet pulveriserades. I sexan vann Ysby planenligt mot Hasslöv med klara siffror. I fyran är såväl Lilla Tjärby som Getinge i princip ute ur serien efter krysset lagen emellan.

”No chill” på LFK:s damer trots säkrad serieseger
Linnea Nilsson gjorde hela fyra mål när LFK pulveriserade ett skadeskjutet Torup/Rydö med 11-0. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

LFK vann serien redan förra veckan. I matchen efter slogs Torup/Rydö tillbaka med förnedrande 11-0 efter hela 7-0 i paus. Damerna/tjejerna i Laholm hade ingen som helst ”chill” i matchen.

Rutinerade Linnea Nilson gjorde fyra mål och hon är nu klar tvåa i skytteligan bakom Alva Johansson på 21 och framför Vendela Markow på 12. Båda gjorde två mål i matchen.

– Väldigt bra spel och fina kombinationer av hela laget. Tyvärr drabbades Torup/Rydö av ett antal skador och fick ställa en utespelare i mål, kommenterar LFK-coach Ola Nilsson.

Målsättningen för LFK är att gå obesegrade genom serien. Bäva månde motståndarna i Hyltebruk som just nu ligger på placeringen bakom Torup/Rydö i tabellen.

FC Lagan föll med klara 4-0 (2-0) mot redan klara tabelltvåan Snöstorp Nyhem. Kornhult/Hishult rådde inte på trean Oskarström utan föll med 3-1. Emelie Andersson tröstmålade mot slutet.

I sexan fick Genevad/Veinge slita mot Ränneslöv. Det blev uddamålsseger för tabellfyran. GIF/VIF sedan lagets speciella målskytt Ferdijan Kurtic gjort två mål.

Ferdijan Kurtic stod för två av GIF/VIF:s mål när Ränneslöv slogs tillbaka med 3-2. Kurtic är trea i skytteligan i sexan med 14 mål. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Skogaby hade 3-1 mot Sennan men föll till slut med 6-4 i en målrik match. Ysby slog Hasslöv med klara 5-1 (2-0) efter bland annat två mål av Rasmus Liedman.

Skottorp hade 30 (!) spelare otillgängliga i mötet med serieledande Sperlingsholm Sennan. Det fans inget annat att göra än att lämna återbud.

– Vi har använt 50 spelare i A-laget i år. Jag hade kanske fått ihop ett lag genom att ringa in spelare som inte tränar men det är bättre att satsa på kommande matcher, säger Oskar Moberg i SIF.

Walldias möte med K/HFF fick skjutas upp då det krockade med WRY:s P17-match. Utan spelarna därifrån får BKW inte ihop lag. Matchen liras på konstgräs i veckan på grund av mörkret.

I fyran kryssade Lilla Tjärby mot Getinge. Matchen slutade 1-1 efter två tidiga mål i andra halvlek. I och med att Skrea på kvalplats oväntat vann ser det mörkt ut för båda lagen.

Lilla Tjärby var överlägset i femman tillsammans med just Getinge och Skrea. Det kan konstateras att det är tufft att komma som nykomling till fyran där varje match är som en seriefinal i femman.

– Vi har växt in i serien men tyvärr lite för sent. Vi har fått bygga nytt efter hand då flera som tog upp oss inte varit med så mycket under säsongen, säger LTIK:s tränare Mats Johansson.

– Oavsett så kommer vi att avsluta säsongen på ett så bra sätt som vi bara kan. Vi har ett gott go i laget och tar med oss utvecklingen vi får här in i nästa säsong, fortsätter han.

Resultat och målskyttar:

Fyran:

Getinge IF-LTIK 1-1 (0-0)

Mål LTIK: Malte Johansson

Sexan:

RGIF-GIF/VIF 2-3 (1-1)

Mål RGIF: Albin Nilsson, Martin Larsson

Mål GIF/VIF: Ferdijan Kurtic 2, Melker Rydhög

YBK-HIS 5-1 (3-0)

Mål YBK: Rasmus Liedman 2, Oscar Liedman, Simon Svanberg, William Hjelm

Mål HIS: Albin Hansson

Sperlingsholm Skuggan BK-SIF 3-0 WO

Sexan:

Sennans IF-SBK 6-4 (3-3)

Mål SBK: Bujar Mazreku, Rubel Asrat, Besart Mazreku, Said Mohammad

Damfyran:

Snöstorp Nyhem FF-FC Lagan 4-0 (2-0)

Oskarström IS-K/HFF 3-1 (1-0)

Mål K/HFF: Emelie Andersson

LFK-Torup/Rydö FF 11-0 (7-0)

Mål LFK: Linnea Nilsson 4, Vendela Markow 3, Alva Johansson 2, Meliha Ibrahimovic, Linnea Svensson