Klik venligst
SPORT 2024-04-16 KL. 14:25

Nervös seriepremiär för de lokala lagen

Av Johan W Jönsson

Kornhult/Hishult vann årets första derby, Lilla Tjärby kryssade mot rivalen och Laholms damer lyckades knipa en seger med nöd och näppe. LT har följt upp samtliga lokala lags seriepremiärer.

Nervös seriepremiär för de lokala lagen
Ysby förlorade med 6-0 mot Kvibille men hängde med bra. Här är det Albin Fransson som hänger. Foto: Halmstadsport

I femman var det förmodat tidigt toppmöte direkt då Lilla Tjärby tog emot antagonisten Getinge som man tampats med över de senaste säsongerna. Matchen slutade 2-2 (2-0).

Mats Johansson är tränare i LTIK:

– Jag är ganska nöjd! Bra arbetsinsats rakt igenom mot ett bra lag. Ledning 2-0 i paus. Sedan blir det tufft när de får en straff till skänks direkt i andra och har medvind, säger han.

– Det är surt att 2-2 kommer så sent (minut 89). Men lagen hade en varsin halvlek och det var ganska rättvist. En poäng är okej, säger Mats, som fick se Axel Jacobsson göra två mål.

Nykomlingen Ysby förlorade med 6-0 (3-0) på bortaplan mot Kvibille. YBK inledde bra men förvaltade inte sina lägen. Kvibilles två sista mål kom avslutande tio. Hattrick av Alexander Bornhager.

– 6-0 låter hemskt men vi hängde med bra och hade chanser att göra mål och få lite vittring. Sedan vann Kvibille rättvist. De var tunga och jobbade väldigt hårt, säger YBK:s tränare Otto Nilsson.

En annan nykomling i Genevad/Veinge föll med 5-0 (2-0) borta mot Oskarström. GIF/VIF:s tränare Lars ”Tudde” Pettersson hoppas att hans lag kan dra lärdomar av matchen.

– Oskarström vinner helt rättvist. Första 60 är helt okej från vår sida men när trean kommer går luften ur oss. Det är ett snäpp upp och när vi inte gjorde jobbet blev vi straffade, säger han.

Sexan inleddes med derby mellan Kornhult/Hishult och Våxtorp/Hasslöv. Gästerna tog ledningen men K/HFF gjorde fem raka mål och vann med 5-1 (2-1). Noah Lundin och Robin Jönsson gjorde två var.

– Vi började lite nervöst som sig bör i en premiär. Men sedan satte sig vårt spel mer och mer. Efter 3-1 kunde vi andas ut lite och spela ut mer, säger K/HFF:s tränare Mårten Torstensson.

– Seriepremiären avklarad och vi tar med oss inledningen av matchen. Vi bygger vidare och kommer att bli bättre och bättre, säger V/H:s tränare Jesper Uhlin.

Ränneslöv/Walldia förlorade sin seriepremiär mot förhandsfavoriten Torup/Rydö med 5-0 (4-0). Mattias Hultin var med som lagledare vid matchen.

– Vi hade chans att göra 1-0 och då kanske de hade darrat till lite. Men de var bollskickliga vann välförtjänt. Vi kom inte upp i den nivå som vi kan vara på, säger han.

Axel Jacobssons och Gustav Karlssons Lilla Tjärby spelade 2-2 mot Getinge. Foto: Johan W Jönsson

Skottorp kryssade mot Sennan på bortaplan i sin premiär. Matchen blev mållös. Skottorps tränare Oskar Moberg tyckte att hans lag stod för en stabil laginsats, främst defensivt.

– Sennan har mer boll än oss men de skapar inget. Vi stänger deras spel helt genom att vara bra på egen planhalva. Sedan har vi bra chanser att avgöra. En pinne borde varit tre, säger han.

Skogaby föll med 6-2 (3-1) mot Örnia. Vassa nyförvärvet Ardian Berisha noterades för blott ett mål. SBK:s tränare Nijazi Behrami beskriver premiären som tuff.

– Örnia var en division bättre än oss. De blir minst tvåa i serien med det laget. Vi var dock inte bra. Vi tog ledningen men de var bättre än oss på allt, säger han ärligt.

Laholms FK:s damer gjorde debut i division 3 med bortamatch mot Böljan. LFK ledde med 2-0 i paus men tappade till 2-2. Mot slutet slank dock ett självmål in i Böljans mål efter frispark.

– Nervös insats. Vi tog tidigt ledningen men tappade det mesta i andra halvlek. Det var en tursam seger som vi ödmjukt tackar för, säger LFK:s tränare Tomas Karlsson.

FC Lagan föll mot HGH FC i sin premiärmatch i division 4 dam. Lagan gjorde 1-1 på frispark genom Gabriella Bergman. HGH gjorde 2-1 innan paus och fler mål föll inte i matchen.

Angeline Eriksson är spelare i FC Lagan:

– Svårspelat i blåsten. HGH hade ändå ett ganska bra spel fram till vi ändrade formation. Då blev det lite bättre för oss. I andra hade vi de vassaste chanserna. Kryss hade nog varit mest rättvist.

Gabriella Bergman gjorde Lagans mål på frispark. Foto: Billeboysportpics

Resultat och målskyttar från premiären:

Femman:

LTIK-Getinge IF 2-2 (2-0)

Mål LTIK: Axel Jacobsson 2

Kvibille BK-YBK 6-0 (3-0)

Oskarström IS-GIF/VIF 5-0 (2-0)

Sexan:

K/HFF-Våxtorp/Hasslöv 5-1 (2-1)

Mål K/HFF: Noah Lundin Svensson 2, Robin Jönsson 2, Jonatan Turesson

Mål V/H: Daniel Larsen

Ränneslöv/Walldia-Torup/Rydö FF 0-5 (0-4)

Sennans IF-SIF 0-0

IS Örnia-SBK 6-2 (3-1)

Mål SBK: Rubel Asrat, Ardian Berisha

Damtrean:

IF Böljan-LFK 2-3 (0-2)

Mål LFK: Vendela Markow, Linnea Nilsson

Damfyran:

HGH FC-FC Lagan 2-1 (2-1)

Mål FCL: Gabriella Bergman