Klik venligst
SPORT 2023-05-02 KL. 18:02

Nedläggningshotat Walldia vann, igen

Av Johan W Jönsson

Bara ett par veckor innan seriestart togs ett slutgiltigt beslut kring att BK Walldia skulle delta i seriespel i år. På tre matcher har BKW vunnit två. Senast besegrades Simlångsdalens IF med klara 3-0 (1-0).
– Vi vinner tack vare det arbete killarna lägger ner i defensiven, säger nya tränaren Ulf Wernersson.

Nedläggningshotat Walldia vann, igen
Kenan Ramadani är viktig som rutinerad targetspelare och målskytt i Walldia. Foto: Johan W Jönsson

Walldia klarade sig kvar i femman av egen kraft i fjol men efter en motig säsong valde föreningen att självmant kliva ner i division 6 för att börja om.

Ett antal spelare lämnade men några rutinerade pjäser valde att stanna kvar och utgör nu laget tillsammans med ett gäng ungdomsspelare.

Omtyckte tränaren Ulf Wernersson bor i byn och valde att ta uppdraget, delvis för att betala tillbaka till sin hustru, Nanna, som varit engagerad i föreningen i många år.

Walldia har förlorat mot HGH samt vunnit mot Skogaby och Simlångsdalen. Antonio Saitovski (2) och Kenan Ramadani gjorde målen vid 3-0-segern mot Dalen.

– Vi spelar efter våra resurser. Men vi hade änglavakt vid ett par tillfällen innan paus. Där var det nära att att de fick in en kvittering, säger Uffe.

Första halvlek
var ändå ganska jämn. Dalen hade mest boll men Walldia var kompakta bakåt och vassa framåt där skytteligaledaren Kenan Ramadani (fem mål) är väldigt nyttig.

– Kenan är skicklig på att hålla i bollen. Han fungerar som en target. Sedan har vi flera kvicka spelare, säger Uffe som använder Ramadani i nygammal roll som anfallare.

I andra halvlek hade gästerna fortsatt mycket boll. Men det var Walldia som gjorde målen och höll tätt bakåt. Kenan gjorde 2-0 i minut 72 och Saitovski 3-0 i minut 80.

– Det var nog länge sedan Walldia löpte och slet för varandra så mycket. Så nu har jag åtminstone fått dem dit. Vi har ett gäng ungdomar som gör det bra, säger Uffe.

Från WRY:s P17-lag är tio stycken walldianer. Det innebär att det finns en god grund att stå på inför nästa säsong när de går upp fulltid som seniorer.

– Vi var dödligt effektiva framåt när lägena dök upp och sedan håller vi undan med ett enormt slit. Jacob (Pålsson) och Robban (Andersson) gör det bra som mittbackar.


Jubel i Walldia efter 3-0-målet. Simlångsdalens målvakt, Alexander Ekstrand, tidigare i just BKW, tror inte att det är sant. Hans lag hade ju ett bollinnehav på säkert 75 procent. Foto: Johan W Jönsson


Walldia tränar en dag i veckan och ibland tillsammans med pojklaget. Samarbetet med Ränneslöv i B-laget är kvar så att walldianer som behöver få speltid kan få det där.

– De första matcherna i serien är träningsmatcher för oss. Vi är inte tränade än men jag tror att det kommer att se bättre och bättre ut, säger Uffe.

– Överlever vi den här säsongen så kan det bli riktigt bra för Walldia på sikt. Jag försöker att lyfta ungdomarna så mycket jag bara kan, fortsätter han.

BKW:s bästa spelare mot Simlångsdalen var målskyttarna Antonio Saitovski och Kenan Ramadani tillsammans med mittbacken Robert Andersson.

– Vill någon komma och testa med oss så är man välkommen. Just nu tränar vi tisdagar men det kan skifta. Så man får höra sig för innan, avslutar Wernersson.

Genevad/Veinge vann division 6-derbyt mot Skottorp med 4-0 (2-0). Segern grundlades genom en bra start och efter 30 minuter ledde GIF/VIF med 2-0 efter två mål av Ferdijan Kurtic.

Derbyt mellan Hasslöv och Skogaby slutade 2-2 (0-1). Ysby vann förvånande bekvämt i toppmötet mot Ränneslöv med 3-0 efter samma siffror i paus. YBK leder serien på full pott.

Kornhult/Hishult tog säsongens andra seger genom att besegra Sennan med 2-1 (1-1). Jesper Uhlin, ifjol spelande tränare i Våxtorp, gjorde ett av målen.

I fyran tog Lilla Tjärby första poängen genom att kryssa, 1-1 (1-1), mot Lilla Träslöv. Det borde nog varit tre poäng men gästerna berövades en straff.

I damfyran spelade såväl Lagan som Kornhult/Hishult 0-0 mot Hyltebruk respektive HGH. LFK slog Oskarström med 4-1 (0-0) efter hattrick av Linnea Nilsson.


Ulf Wernersson är ny som tränare i BK Walldia inför säsongen. Foto: Johan W Jönsson


Fakta:

Fyran:

LTIK-Lilla Träslövs FF 1-1 (1-1)
Mål LTIK: Patrik Landström

Sexan:

BKW-Simlångsdalens IF 3-0 (1-0)
Mål BKW: Antonio Saitovski 2, Kenan Ramadani

GIF/VIF-SIF 4-0 (2-0)
Mål GIF/VIF: Ferdijan Kurtic 2, Slavljub Bektasevic, Erik Baumgarten Kinsch

HIS-SBK 2-2 (0-1)
Mål HIS: Albin Hansson, Felix Strömberg
Mål SBK: Bujar Mazreku, Rubel Asrat

RGIF-YBK 0-3 (0-3)
Mål YBK: William Hjelm, Rasmus Liedman, Simon Svanberg

K/HFF-Sennans IF 2-1 (1-1)
Mål K/HFF: Jesper Uhlin, Robin Jönsson

Fyran (dam):

FC Lagan-Hyltebruks IF 0-0

K/HFF-HGH FC 0-0

Oskarström IS-LFK 1-4 (0-0)
Mål LFK: Linnea Nilsson 3, Alva Johansson