Klik venligst
SPORT 2024-06-07 KL. 18:11

Nationaldagscupen – fotbollsglädje på hög nivå

Av Johan W Jönsson

Lilla Tjärby IK:s nationaldagscup har blivit en formidabel succé. I år var hela 92 lag med och spelade. Trots varierande väder sken spelare och ledare ikapp med den månghövdade publiken.

Nationaldagscupen – fotbollsglädje på hög nivå
WRY firar mål i Nationaldagscupen. Foto: Halmstadsport

Det var tredje året cupen anordnades. 60 lag 2022 blev 80 2023 och nu var det alltså över 90 lag med och kämpade på Lilla Tjärby IP. Nationaldagscupen riktar sig mot barn mellan 6 och 12 år.

Inga resultat räknas och alla får kliva upp på ett podium och ta emot medalj efteråt. Lagen kommer främst från närområdet men såväl Brunnby som Tord var representerat.

Cupgeneralerna Miki Matic, Mattias Johansson Rantala och Anders Jönsson hade lagt ner ett stort arbete för att få allt att flyta under dagen. Men de är långt ifrån ensamma.

– Totalt är vi 90 ideella krafter som hjälps åt under cupdagen. Utan dem hade det här aldrig fungerat. Ett stort tack till alla ideella hjältar och till våra sponsorer, säger Miki Matic.

Glädje i VGLT efter mål i Nationaldagscupen. Foto: Johan W Jönsson

Charbel i LFK i dribblingstagen. Foto: Johan W Jönsson

LFK firar mål i Nationaldagscupen. Foto: Johan W Jönsson

En Våxtorps BoIS:are har precis gjort mål. Foto: Johan W Jönsson

Många skratt och leenden var det på Lilla Tjärby IP under cupen. Foto: Halmstadsport

Alla lag fick medalj. Här är det Knäreds IK som får ta emot medaljer av Cesar Matic och Mattias Johansson Rantala. Foto: Johan W Jönsson

Ella, Nora och Ella hade skydd såväl mot solen som regnet under ett paraply. Foto: Johan W Jönsson

VGLT mot LFK i tremanna. Det spelades sju mot sju, fem mot fem och tre mot tre under cupen. Foto: Halmstadsport

Glädje kan till exempel vara att få ett Fair Play-kort. Efter vare match fick en spelare i respektive lag ta emot ett sådant kort av motståndarlaget. Här är det Alva som varit extra schysst. Foto: Johan W Jönsson