Klik venligst
SPORT 2024-06-13 KL. 14:26

Nadal klar för spel i Båstad

Av Peter Jakobsson

Det är nu klart att den spanska tenniskungen Rafael Nadal kommer att spela Nordea Open i Båstad i sommar. Passade bra med hans förberedelser inför OS i Paris.
– Det är väldigt stort, kommenterar Christer Hult, turneringens vd.

Nadal klar för spel i Båstad
Rafael Nadal ska spela Nordea Open i Båstad i sommar. Pressbild

Det ser ut att bli en av de bästa spelaruppställningarna någonsin på tennisen i Båstad i sommar.

Redan var toppspelare som Jannik Sinner, Andrey Rublev och Casper Ruud klara för spel och nu berättar Nordea Open att även Rafael Nadal är kommer spela i turneringen.

– Det är väldigt stort att en av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open. Vi har sedan många år en bra relation och har en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, förklarar Turneringens vd, Christer Hult i ett pressmeddelande.

Den tidigare världsettan har inte mindre än 22 Grand Slam-titlar, 92 ATP-titlar, två OS-guld och en Davis Cup-buckla hemma i prisskåpet. Senast Rafael Nadal gästade Båstad var 2003, 2004 och kom sedan att 2005 ta hem titeln när han finalbesegrade tjecken Tomas Berdych.

Hult berättar vidare: ”När jag fick reda på att Rafa inte skulle spela Wimbledon, att han planerade att spela OS, såg jag en möjlighet och tog återigen kontakt med hans manager. Det tog bara en vecka av telefonsamtal och diskussioner innan vi kom fram till att både han och hela hans team ser fram emot att komma tillbaka till Båstad.”

Rafael Nadal säger i en skriftlig kommentar: ”Jag är glad över att kunna spela i Båstad i sommar där jag vann en av mina första ATP-titlar. Jag har fina minnen därifrån och ser verkligen fram emot att komma tillbaka och få spela inför de svenska fansen.”

Nadal tilldelas ett wildcard och kommer att vara oseedad, vilket innebär att han spelar sin första match redan måndag eller tisdag den 15-16 juli.