SPORT 2022-11-26 KL. 18:11

Mittback från Falkenbergs FF klar för LFK

Av Johan W Jönsson

Laholms FK har gjort klart med den välväxte mittbacken Jonatan Falk från Falkenbergs FF. Där har han tillhört U19-truppen men han har även gjort matcher i U21. ”En driven spelare som är sugen att ta sina första kliv i seniorfotbollen”, säger sportchef Peter Åberg.

Mittback från Falkenbergs FF klar för LFK
Jonatan Falk ansluter til LFK från Falkenbergs FF. Foto: LFK

LFK behövde förstärka på mittbackssidan. Stefan Radovanovic har flyttat till Göteborg för studier. Dessutom ska Adam Johansson säsonga i fjällen fram till och med påsk.

Jonatan Falk kommer från Halmstad och har IF Centern som moderklubb. Han är dock fostrad i Halmstads BK men har under det senaste ett och ett halv året tillhört Falkenbergs FF.

– En bra kille som smält bra in i gruppen redan. Han känner några i truppen sedan tidigare. Han passar väl in i LFK-mallen, säger Åberg.

Falk är 19 år gammal och är en 1,95 centimeter lång vänsterfotad mittback. Styrkorna finns i passningsspelet. Han är dessutom både placeringssäker och brytsäker.

– Det ska bli intressant att se hur han klarar av övergången till seniorfotboll. Han har sett bra ut i träning och vi tror mycket på honom, säger Åberg.

Det är också klart att Hasanen ”Hasse” Nazar lämnar LFK för att gå tillbaka till IS Halmia varifrån han kom till Laholm inför säsongen 2021.

– Hasse har betytt mycket för oss. Inte minst i omklädningsrummet och runt omkring. Han har kanske inte riktigt fått det att lossna på planen som vi och han hade önskat, säger Åberg.

Nazar började plugga på högskolan i Halmstad i höstas och det har varit tajt för honom att hinna med LFK:s träningsdos i kombination med pendlingen.

– Det här är en bra lösning för honom. Det är bara att tacka honom för allt det han har bidragit med. Det har varit en kanonkille på alla sätt och vis, säger sportchefen.

Sedan tidigare är målvakten Petter Andersson och anfallaren Jonathan Wadensten klara för spel i LFK 2023. Målvaktsikonen Rasmus Lundgren har lämnat för spel i Tvååkers IF.