SPORT 2021-12-23 KL. 17:48

Max Johnsson tar upp kampen om målvaktsplatsen i LFK

Av Johan W Jönsson

Max Johnsson ansluter till Laholms FK och tar upp kampen om målvaktspositionen med Rasmus Lundgren. Han har haft ett års uppehåll och är sugen på fotboll igen. “Jag har alltid haft en vilja att komma tillbaka till fotbollen. Det ska bli riktigt skoj!”, säger Max.

Max Johnsson tar upp kampen om målvaktsplatsen i LFK
Max Johnsson är klar för Laholms FK. Foto: privat

Efter 2020 års säsong i Halmstads BK:s U19-lag tog Max en paus från fotbollen. Lite förvånande eftersom att han stått flera matcher i U21-laget och dessutom suttit med på bänken i Superettan.

– Jag har fått flera anbud från klubbar på lägre nivå men det har inte varit så intressant. Jag har hela tiden velat spela fotboll men samtidigt har det varit skönt med ett break.

När LFK hörde av sig blev Max dock intresserad och efter några provträningar bestämde han sig för att ta upp fotbollen igen. LFK hade en vakans sedan Edvin Mattsson valt att söka sig vidare.

– Jag har fått tillbaka glädjen för fotboll och trivdes bra i LFK när jag var där senast. Jag känner nästan varenda kotte i A-truppen. Det gör att det blir enklare att komma in i gruppen.

Hur ser du på konkurrensen med Rasmus Lundgren?

– Rasmus är en duktig målvakt med mycket erfarenhet. Jag kan säkert lära mig en hel del av honom. Samtidigt har LFK lagt upp det bra och jag kommer för att ta upp kampen om platsen.

Vilka är dina styrkor som målvakt?

– Jag känner mig ganska stabil med fötterna och trots att jag inte är den längsta så är jag trygg i inläggsspelet. Spelförståelsen är också helt okej. Jag kan vara med i speluppbyggnaden.

Max moderklubb är Ränneslövs GIF. Han kom från WRY till LFK och gick sedan vidare till HBK. Nu är han alltså tillbaka i Laholm och det är tränare Joseph Wahlund nöjd över.

– Trots frånvaro från fotbollen så har Max imponerat i träning. Det är en välskolad och duktig målvakt med fina fötter och bra snack. Han känns redan som en i gänget, kommenterar Wahlund.