SPORT 2022-01-25 KL. 17:57

Markow och Wikström till Skottorp

Av Johan W Jönsson

Skottorps IF förstärker med rutin från högre sammanhang. Johan Wikström, senast Laholms FK och Samuel Markow, senast Västra Karup IF är klara för spel på Gröningen 2022. ”Det känns kanon att få in de här killarna”, säger SIF:s tränare Niklas Blom.

Markow och Wikström till Skottorp
Johan Wikström och Samuel Markow spelar i Skottorps IF 2022. Foto: SIF

Skottorp, som är nykomling i division 5 inför den här säsongen gick plus minus noll under frimånaden men nu har två nyförvärv presenterats. Johan Wikström är mittback från LFK. Han har haft uppehåll under den senaste säsongen men gjorde ändå en division 3-match.

Samuel Markow är en defensiv spelare ursprungligen från Kornhult/Hishult FF men han har även varit i Markaryds IF, Genevad/Veinge IF och senast i Västra Karup IF i division 4. Både Johan och Samuel är fysiskt starka och erfarna, 31 respektive 30 år gamla.

Johan bor i Skummeslövsstrand och Samuel i Skottorp. Därför var valet av klubb ganska logiskt för de båda kamraterna.

– Vi hoppas att det här blir lite långsiktigt och att de inte bara spelar ett år. Anknytningen gör ju att de förhoppningsvis känner att nu är det Skottorp som gäller och efter 30 byter man kanske inte mer.

SIF har inte börjat träna utomhus ännu. De har kört inomhuspass i januari och går ut på konstgräset i februari. Då ska Wikström börja träna. Markow har gjort ett par pass.

– Båda två är försvarare och vi var starka bakåt redan sedan tidigare. Så vi får se om vi tänker om med uppställningen eller om vi kanske skolar om någon spelare, säger Blom och fortsätter:

– Samuel har spelat innermittfältare också och även om Johan är mittback så löser han säkert också den positionen i division 5. Vi får se vad vi hittar på och får testa oss fram.

Allrounde Erik Moberg som missade halva säsongen i fjol på grund av en knäskada är tillbaka i träning och blir som ett halvt nyförvärv.

– Jag vet att det är två bra killar men som spelare har jag inte sett och hört jättemycket men i och med att de spelat på högre nivå så är jag säker på att de kommer att tillföra hos oss.

– Samuel lirade ju i fyran förra säsongen och kan man som Johan, gå in och tillföra LFK i en match med bara ett par pass i benen, så kommer det ju att bli bra i Skottorp.

Är ni nöjda med truppen nu?

– Vi jobbar inte på något mer men dyker det upp något på rätt positioner så har vi inte stängt dörren. Vi är nöjda med Skottorp-stommen vi har, säger Blom och fortsätter:

– Jag har sett så många gånger att lag går upp en division och så värvar man ihop ett lag men det blir inte långsiktigt, man kanske åker ur och nyförvärven slutar och så står man där.

Får Blom önska fritt står en målvakt högt upp på önskelistan.

– En målvakt som är med och tränar kontinuerligt som man kan spela ihop backlinjen med hade varit bra, säger han.

Just en målvakt har Lilla Tjärby IK fått in i LFK:s förre andremålvakt Edvin Mattsson. Han tränade runt med lite olika lag men valet föll på LTIK.

Det blir profiltätt i den lokala fotbollen under 2022. Till Skottorps värvningar kan läggas Ysby BK:s nyförvärv Otto Nilsson och Rasmus Liedman samt LTIK:s Alfred Karlsson. Alla senast i LFK.


Edvin Mattsson lämnar LFK för spel i LTIK. Foto: Johan W Jönsson


Läs mer:

Frimånaden summerad