Klik venligst
SPORT 2024-06-10 KL. 13:03

Många chanser när LFK tappade poäng

Av Johan W Jönsson

Svängigt värre var det när Laholms FK tog sig an Landvetter IS hemma på Glänninge Park. 1-1 (1-0) på resultattavlan kunde lika gärna varit 4-4.
– Hade vi inte släppt in kvitteringen så hade vi aldrig släppt till målchanserna vi gör på slutet, säger en samlad men märkbart irriterad tränare i Joseph Wahlund, varför han var upprörd återkommer vi till.

Många chanser när LFK tappade poäng
Max Johnsson och Jonatan Falk var två av LFK:s bättre spelare i 1-1-matchen mot Sävedalen. Foto: Halmstadsport

Landvetter är femma i tabellen och besegrade Astrio för ett par omgångar sedan. I laget finns flera spelare som lirat högre upp i seriesystemet. Ett antal av dem sitter säkert på hyggliga kontrakt.

I LFK har ingen spelare ersättning. Tio av 18 spelare i truppen mot Landvetter har LFK som moderklubb eller kom till klubben i tidig ålder. Vilken annan division 2-klubb slår det?

Hemmalaget startade matchen bäst och efter tio minuters spel blev lagkapten Lucas Ragnarsson fälld med straff som följd. Zemri Callaku var säker från elva meter och 1-0 till LFK.

Laholm hade initiativet i matchen och var det bättre laget före paus. Hade LFK varit mer noggranna i passningsspelet så hade övertaget blivit ännu större.

Den största chansen att utöka LFK:s ledning fick Ludvig Larsson men han var inte riktigt beredd på en retur där han skulle rakat in bollen direkt med vänsterfoten.

Landvetter skapade två heta chanser efter slarv i LFK. Max Johnsson i hemmakassen var dock på bettet och räddade två gånger om. En gång med halsen/ansiktet och en gång via ribban.

– Första halvlek var väldigt stabil från vår sida. De har två lägen när bollen slumpartat studsar fram till dem och när vi skänker bort den. Annars kontrollerar vi halvleken, säger Wahlund.

I andra halvlek tog Landvetter över spelmässigt. Samtidigt fick LFK möjligheter att ställa om. Känslan var att det skulle bli fler mål än det enda som fallit. 1-1 kom på nick i minut 72.

Med tanke på Landvetters spelövertag kändes det inte ologiskt. Men det var ändå olyckligt för LFK då hemmalaget var en man mindre på plan efter en skada (baksida) på Oscar Murro.

– Jag står fem minuter och ropar och får inte sätta in en ersättare trots att bollen är ute en gång. Det är skandal! Och jag får gult. Otroligt att vi inte får göra bytet, dundrar Wahlund.

Zemri Callaku är säker straffskytt i LFK. Här har han precis gjort 1-0. Foto: Halmstadsport

– Att de har en del boll innan målet gör inget då vi håller dem utanför oss. Landvetter gör mål på oss när vi är en man kort. Efter det vill vi vinna och då satsar vi kanske lite naivt framåt.

Avslutningen blev rafflande. Det var chanser åt både håll. Adam Vernersson hade flera chanser att sätta dit 2-1. Men Landvetter sumpade ännu bättre möjligheter och borde nog avgjort.

Gästerna kom dock inte närmare än en stolpträff och en undanrensning från Jonatan Falk. I slutet missades dessutom öppet mål och LFK kom undan med blotta förskräckelsen.

– Landvetter är säkert jättebesvikna att de inte avgjorde då de hade mer klara lägen än vad vi hade. Men jag tycker att det beror på att vi går för det. Annars hade de aldrig fått de lägena.

– Vi får vara nöjda. Stundtals presterar vi bra fotboll och etablerar tryck. Vi har inte de resurserna som Landvetter har. Jag är nöjd med matchen i sig men inte sättet vi tappar poäng på.

LFK saknade sina spetsar Gjenis Zeqiri (avstängd efter tre gula) och Elis Wijk (studentbal). Ludvig Larsson, som egentligen är ytter, ersatte som nia och jobbade hårt i 70 minuter.

I kommande match möter LFK Bergdalen borta. Då är Zeqiri och studenterna åter. Däremot saknas Adam Vernersson, som tog sin tredje varning mot Sävedalen.

Vid seger hade LFK gått upp som trea i tabellen. Nu är laget sjua av 14 lag. Målsättningen är fortfarande att säkra kontraktet så tidigt som möjligt under säsongen.

LFK:s främsta spelare mot Landvetter var målvakten Max Johnsson, mittbackarna Jonatan Falk och Herman Johansson samt mittfältseleganten och straffskytten Zemri Callaku.

LFK:s lag mot Landvetter (4-3-3):

Max Johnsson -

Adam Johansson, Herman Johansson, Jonatan Falk, Nils Hedström -

Besnik Callaku, Zemri Callaku, Lucas Ragnarsson (K),

Adam Vernersson, Ludvig Larsson, Oscar Murro

Avbytare: Rasmus Lundgren (mv), Lirak Cakolli, Viggo Dahl, Simon Palmkvist, Harry Nilsson, Hasanen Nazar, Hugo Persson

I pausen under matchen fick Josefine Hervén ta emot C-A:s minnespris. Hon prisades för sitt mångåriga engagemang i föreningen. Foto: Halmstadsport