SPORT 2023-02-28 KL. 17:48

Målvakten skadad när LFK föll mot HBK

Av Johan W Jönsson

Laholms FK stod upp väl mot Halmstads BK:s andralag. Matchen slutade 2-1 till HBK efter 1-1 i paus. Under matchen fick LFK:s målvakt Petter Andersson ett knä i huvudet och hämtas av ambulans. ”Petter har fått en allvarlig hjärnskakning och får vila från träning i fyra veckor”, säger LFK:s tränare Jonas Axeldal.

Målvakten skadad när LFK föll mot HBK
Gjenis Zeqiri gjorde LFK:s mål mot HBK. Matchen slutade 2-1 till Halmstad. Foto: Johan W Jönsson

Det var en bit in i andra halvlek och vid ställningen 1-1 som Andersson tvingades utgå. Han försökte spela vidare men blev riktigt snurrig och tvingades bryta.

– Det blir ingen fotboll alls på fyra veckor och det får man ha den största respekt för. Sedan får man väl jobba med hjärntrappa och öka på träningen successivt, säger Axeldal.

Tråkigt för LFK-keepern som precis är tillbaka i spel efter en stämpling på foten som hållit honom borta. LFK hade ingen målvakt på bänken.

– I serien är det definitivt nödvändigt att ha en målvakt på bänken. Nu får vi hoppas att Max (Johnsson) håller sig frisk. Annars får ”Wulffen” snöra på sig.

”Wulffen” är förre LFK- och elitmålvakten Joakim Wulff som nu är målvaktstränare i föreningen. När Petter Andersson skadade sig fick LFK låna HBK:s Julian Hallonlöf som är laholmare.

– Det var därför HBK vann!, skämtar Jonas och fortsätter:

– Nej, då. Julian gjorde vad han kunde vid HBK:s andra mål och stod för en fin räddning vid det första friläget. Det är övriga som inte är på plats där.

HBK ställde upp
med ett ungt lag men i princip samtliga utespelare i startelvan tillhör ändå HBK:s allsvenska A-trupp. Mest namnstark Marcus Olsson.

– Jag tycker att vi står upp bra. Vi försvarar oss väl. Sedan har vi brister i vårt eget passningsspel men HBK var otroligt presstarka. När vi spelade oss ur förstapressen gjorde vi det bra.

HBK gjorde 1-0 efter en kvart då nye anfallaren Naeem Mohammed snodde runt och dundrade upp bollen i nättaket efter en hörna.

– Är vi mer påslagna avvärjer vi kanske den situationen. Samtidigt var det stark prestation av HBK. Är det en inövad variant var det fantastiskt bra.

LFK kvitterade till 1-1 efter en halvtimmes spel då man spelade sig fram och Jonathan Wadensten slog ett fint inlägg som Gjenis Zeqiri knoppade i nät.

– Vi har ett lugn i vårt passningsspel och får till ganska många passningar inom laget där. Skönt för Gjenis att få göra sitt första mål efter återkomsten också.

Tränare Axeldal var än mer nöjd med sitt lag i andra halvlek. Laholm jobbade hårt och lät HBK slita för att få vara det bollförande laget.

– Vi gör det bra mot ett ganska passningsstarkt HBK. Vi vinner bollen rätt ofta men har lite svårt att hålla i den i längre perioder.

Matchen bröts i minut 83 så att ambulansen kunde ta hand om Petter Andersson i lugn och ro. Ett klokt beslut, tyckte tränare Axeldal.

– Jobbar vi så här hårt i vårt försvarsspel blir vi förhoppningsvis svåra att göra mål på i serien. Jag tyckte att Nisse (Hedström) och Herman (Johansson) steppade upp i en stabil laginsats.

Lagkapten Lucas Ragnarsson saknas fortsatt i LFK på grund av en strulande baksida. Teo Svensson, Jonatan Falk, Simon Palmqvist, Ludvig Larsson och Max Johnsson saknades också.

LFK har gjort klart med innermittfältaren Zemri Callaku från Eskilsminne IF. Han har spelat med LFK hela försäsongen och nu är övergången genomförd.

I HBK i matchen mot LFK fanns utöver Julian Hallonlöf även laholmarna Melvin Sjöland (kapten och högerback) samt Måns Andersson med i matchtruppen.


LFK:s målvakt Petter Andersson får vila från fotboll i en månad. Foto: Johan W Jönsson/arkiv