SPORT 2022-06-24 KL. 06:59

Lyfte från jumboplatsen efter första segern

Av Johan W Jönsson

I sexan tog Skogaby BK säsongens första trepoängare. Ysby föll i toppmötet mot Sperlingsholm/Skuggan och tappade mark uppåt. I femman förlorade Lilla Tjärby toppmötet mot Trönninge IF med uddamålet.

Lyfte från jumboplatsen efter första segern
Fidan Thaqi i rött har lyfts upp från SBK:s backlinje till anfallet. Simon Svanberg i svart gjorde båda Ysbys mål när laget föll i toppmötet mot Sperlingsholm/Sennan. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Det var glada miner på Sennans IP sedan SBK besegrat hemmalaget med 2-1. Skogaby hade 1-0 i paus efter ett sent mål av Fidan Thaqi. Sennan kvitterade men SBK kom tillbaka och avgjorde genom Arnon Khamphuak.

– Det satt hårt inne! Både sett till säsongen och sett till matchen. Vi har inte fått ut det vi vill. Det var en tuff match. Sennan var rutinerade och duktiga. Det är absolut inte det sämsta laget vi har mött, säger SBK:s tränare Nijazi Behrami.

– Det är ett par matcher som vi borde tagit poäng i och även vunnit. Några topplag är i en klass för sig men i övriga matcher borde vi presterat bättre. Det har varit lite jobbigt, fortsätter Behrami.

Sedan Besart Mazreku lämnade för Walldia har SBK inte haft någon naturlig anfallare i laget. Nu har Fidan Thaqi flyttats upp på topp från sin mittbacksposition. Dessutom har Arnon Khamphuak kommit hem efter utlandsvistelse.

Tack vare vinsten lämnar SBK över jumboplatsen till Hasslöv som har sämre målskillnad. Tränare Behrami hoppas att hans lag ska kunna klättra ytterligare ett par pinhål i tabellen under hösten.

Just Hasslöv föll i bottenmötet med Kornhult/Hishult. Det stod 1-1 i paus innan K/HFF gick ifrån i andra halvlek. Genevad/Veinge vann derbyt mot Ränneslöv med 2-1 efter underläge 0-1 i paus.

Ysby klarade inte Sperlingsholm/Skuggan och föll med 3-2 efter 1-1 i halvtid. Johan Hansen gjorde S/S:s samtliga tre mål och leder skytteligan med 16 baljor. Simon Svanberg gjorde båda YBK:s mål. Ysby har sex poäng upp till Sperling/Skuggan på andraplatsen.

I femman åkte LTIK på andra raka förlusten när Trönninge vann med 2-1 efter ledning med 0-1 i paus. Efter en svag inledning reste sig LTIK och var det bättre laget under långa perioder. Det var dock för trubbigt framåt. Samtidigt var TIF mycket effektivt.

I och med förlusten gick Trönninge om LTIK i tabellen. Rödblått är nu trea. Bottentrion i tabellen består av övriga laholmslag. Våxtorp hade det tufft mot serieledande Getinge och föll med 9-0 (5-0).

Skottorp åkte på en ny uddamålsförlust. Nu med 1-0 mot Örnia efter en mållös första halvlek. Walldia rådde inte på Hyltebruk och förlorade med 5-1 efter 2-0 i halvtid till Hylte. BKW hade ingen målvakt tillgänglig och fick ställa utespelaren Edvin Frick mellan stolparna.

I damernas division 3 förlorade K/HFF med 3-2 mot Lerkil som hade 3-1 i paus. Vid seger hade K/HFF gått om motståndaren och upp på sjunde plats. FC Lagan föll med knappa 1-0 (1-0) mot Oskarström. Lagan stod för en stark insats mot tabelltvåan.

Fakta:

Femman:
 
LTIK-Trönninge IF 1-2 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin
 
Getinge IF-VBoIS 9-0 (5-0)
 
Hyltebruks IF-BKW 5-1 (2-0)
Mål BKW: Besart Mazreku

IS Örnia-Skottorps IF 1-0 (0-0)
 
Sexan:

K/HFF-Hasslövs IS 3-1 (1-1)
Mål K/HFF: Viktor Ottosson, Henrik Fridberg, Linus Nilsson
Mål HIS: Robert Persson
 
YBK-Sperlingsholm/Skuggan BK 2-3 (1-1)
Mål YBK: Simon Svanberg 2
 
GIF/VIF-RGIF 2-1 (0-1)
Mål RGIF: Måns Bertilsson
Mål GIF/VIF: Ludvig Persson, Dren Berisha
 
Sennans IF-SBK 1-2 (0-1)
Mål SBK: Fidan Thaqi, Arnon Khamphuak
 
Damtrean:
 
Lerkils IF-K/HFF 3-2 (3-1)
Mål K/HFF: Johanna Carlsson 2
 
Damfyran:
 
Oskarström IS-FC Lagan 1-0 (1-0)