-
SPORT 2022-11-09 KL. 13:48

Lundgren lämnar LFK för spel i ettan

Av Johan W Jönsson

Efter tio säsonger lämnar Laholms FK:s målvakt och kulturbärare Rasmus Lundgren för spel med Tvååkers IF i division 1. ”Det ska bli kul att testa – det var dags att ta chansen nu”, säger 28-åringen.

Lundgren lämnar LFK för spel i ettan
Efter tio säsonger lämnar Rasmus Lundgren LFK för spel med Tvååkers IF i division 1. Foto: Halmstadsport

Spelare har kommit och gått men Rasmus Lundgren har troget stannat kvar i LFK trots lockrop från högre sammanhang. Nu har han dock tagit klivet.

– Hur mycket jag än älskar LFK så är det nog ändå lätt att man omedvetet kanske blir lite bekväm. Det känns som rätt tillfälle att lämna, säger Rasmus och hyllar sin målvaktskollega.

– LFK är i mer än trygga händer med Max (Johnsson). Han är en fantastisk målvakt utan några egentliga svagheter. Han kommer klara det galant.

Själv känner han sig redo för en ny utmaning ett par pinnhål upp. Rasmus erkänner att han har fått lite av en nytändning sedan han började träna med Tvååker under hösten.

– Jag har fått tillbaka hungern på ett annat sätt. Det är nytt folk och en ny utmaning som jag tror att jag behöver nu, säger Rasmus.

– Jag börjar bli lite äldre och man vet inte hur många fler chanser man får. Det var dags att prova på lite högre nivå, fortsätter han.

Lundgrens målvaktstränare i LFK – Joakim Wulff tog själv klivet från LFK till Falkenbergs FF som just 28-åring. Han gjorde sedan många säsonger i Allsvenskan och Superettan.

– Det går ju. Men målvakterna som kommer fram idag är ofta yngre. Det är en lång bit kvar för mig men nu gör jag ett rejält försök, så får vi ser hur långt det räcker.

Trots att allting går lite fortare på Tvååkers träningar så känner Rasmus ändå att han hävdat sig väl och att han kommit in i det snabbt.

– På ett sätt är det nästan något enklare. Eller enklare och enklare… Alla är lite bättre och allt blir lite mer tydligt. I division 3 händer det mer oväntade saker.


Rasmus Lundgren blev årets spelare i Laholms kommun 2021. Nästa säsong spelar han i ettan med Tvååker. Foto: Johan W Jönsson/arkiv


Hur är konkurrenssituationen?

– Det är jämnt. Det är bra kvalitet på de målvakterna som är i Tvååker. Det kommer bli en kamp om platsen där det handlar om att prestera.

Vad tror du om dina chanser att ta förstaplatsen?


– Det gäller att ha fokus och att alltid vara redo. Presterar jag på träning och match tror jag absolut att möjligheten finns. Det är vad jag siktar på.

I Tvååker finns sedan tidigare Knäredsbördige Isak Pettersson. Även LFK:s Nils Hedström tränar med laget men där är inget klart.

Tvååker slutade sjua av 16 lag i söderettan i år. Under våren var laget med i toppen men under hösten föll man tillbaka något. Rasmus Lundgren har skrivit på för en säsong.

Har du gjort din sista match i LFK?


– Man ska aldrig säga aldrig. LFK är den klubb jag varit längst i som spelare. Jag är nog inte klar med Laholm. Sedan i vilken roll jag återkommer får vi se.

Rasmus avslutar med att hylla sina målvaktstränare Markus Johansson och Joakim Wulff. De har varit bidragande till att han utvecklats och hållit en så hög nivå.

– LFK är lyckligt lottade som har så bra målvaktstränare. Först i Markus (Johansson) och sedan när han lämnade för Eskilsminne i Jocke Wulff. Det är grymt hög kvalitet!

LFK har redan gjort klart med ersättare. Det blir den egna produkten Petter Andersson som kommer tillbaka från HBK där han de senaste säsongerna tillhört U19-truppen.

LFK:s målvaktsduo kommer alltså att bestå av en 22-åring och en 20-åring i division 2 kommande säsong. ”Kaxigt”, tycker sportchef Åberg.

– Det är två väldigt duktiga målvakter. Vi avviker inte från vår linje bara för att de råkar sakna erfarenhet. Det är ambitiösa och ”egna” killar, säger Åberg som hyllar Lundgren:

– Rasmus är den sista spelaren från seriesegern 2015 som stämplar ut. Vi ställer oss upp och lyfter på hatten för de insatser han gjort för föreningen.


Rasmus har stannat kvar i LFK trots lockrop från högre sammanhang. I somras tränade han med Trollhättan. Foto: Johan W Jönsson/arkiv