Klik venligst
SPORT 2022-06-08 KL. 17:02

LTIK vann seriefinalen och gick upp i topp

Av Johan W Jönsson

Lilla Tjärby vann seriefinalen i femman mot Getinge och är fortsatt obesegrat. I sexan blev det dock förlust för Ysby i en annan seriefinal. Oskarström vann med knappa 1-0. I damernas division 3 vann Kornhult/Hishult stort mot Hyltebruk. Det var lite av det som hände i den senaste omgången av den lokala fotbollen.

Victor Johansson gjorde två av LTIK:s mål i seriefinalen mot Getinge. Det tredje gjordes a Patrik Ladström (i bakgrunden). Foto: Johan W Jönsson

Både LTIK och Getinge var obesegrade inför seriefinalen i femman. Getinge hade sju raka segrar. LTIK en oavgjord och sex segrar. Matchen slutade 3-0 till LTIK efter 2-0 i paus. Siffrorna blev kanske lite väl stora sett till matchbilden. Det var en bra och jämn division 5-match.

Getinge hade mer boll men LTIK var väldigt stabilt bakåt samtidigt som laget visade spets framåt. Victor Johansson gjorde två av LTIK:s mål. Patrik Landström gjorde 2-0 på straff. Båda har gjort fem mål. Segern förde LTIK upp i serietopp.

Lilla Tjärby leder även Klass 2 med B-laget. Också där är man obesegrat efter bland annat 9-0 mot Halmias andralag och 9-1 mot Andersberg. Ett poängtapp har det blivit och det i returen mot Halmia som slutade 1-1. Truppbredden är så klart en nyckel. Tränaren Mats Johanssons tydlighet en annan.

Walldia fick Hannes Persson utvisad efter två gula kort redan efter 14 minuters spel. Trots det gav man Trönninge en rejäl match. TIF gjorde 1-0 strax efter utvisningen. 2-0 och 3-0 dröjde till matchens absoluta slutskede. Med lite flyt hade Walldia fått med sig en poäng. BKW är på rätt sida strecket och det är faktiskt bara tre poäng upp till sjundeplatsen trots skral poängskörd.

Skottorp är kvar under strecket efter 5-1-förlusten mot tabelltrean Andersberg. I paus ledde AIK med 3-0. Liridon Selmani gjorde tre mål och den förre elitspelaren leder skytteligan på 24 mål. SIF:s Simon Olsson är tvåa på sju mål. Våxtorp föll med 2-0 (1-0) mot Örnia och är kvar som jumbo på en poäng.

Ysby föll mot Oskarström i sexan. Även detta var en seriefinal mellan ettan och tvåan. OIS vann med 1-0 efter en mållös första halvlek. Oskarström har sju raka segrar och nu tappade YBK mark i tabellen. Både Sperlingsholm/Skuggan och Snöstorp Nyhem gick dessutom om. Ysby har två förluster och ett kryss. Det är nu åtta poäng upp till förstaplatsen.

YBK-tränare Tomas Karlsson tyckte att Oskarström var det bästa laget hans gäng mött under säsongen. Han menar att det var en välspelad division 6-match som kunde slutat hur som helst men där OIS drog det längsta strået den här gången.

Ränneslövs seger med 1-0 (1-0) mot Hasslöv satt hårt inne. Olle Günther Hansen gjorde matchens enda mål. Kornhult/Hishult ledde med 1-0 i paus mot Snöstorp Nyhem men föll till slut med 3-1. Skogaby förlorade med 5-1 mot tabelltvåan Sperlingsholm/Skuggan efter underläge 3-0 i paus. Genevad/Veinge stod över den senaste omgången.

K/HFF hade inga problem med att avfärda tabelljumbon Hyltebruk i damernas division 3. K/HFF vann med 6-0 efter 2-0-ledning i paus. Johanna Carlsson stod för två av kassarna. FC Lagan var spelledigt i division 4 den gångna omgången.

LTIK-Getinge IF 3-0 (2-0)
Mål LTIK: Victor Johansson 2, Patrik Landström (straff)

K/HFF-Hyltebruks IF 6-0 (2-0)
Mål K/HFF: Johanna Carlsson 2 (en straff), Vendela Markow, Sofia Nilsson, Linnea Fager, Felicia Eriksson