SPORT 2021-11-09 KL. 12:00

LTIK missade fyran efter förlust i säsongsfinalen

Av Joakim Ormsmarck

Lilla Tjärby IK har gjort en fin säsong i division 5. I den sista omgången mötte LTIK Centern i en avgörande match om avancemang till division 4. Det var Centern som drog det längsta strået, vann med 3-0 och fick fira uppflyttning. “De var spelskickligare än vad vi var i den här matchen”, säger LTIK:s tränare Thimmy Johansson.

LTIK missade fyran efter förlust i säsongsfinalen
LTIK:s tränare Thimmy Johansson är nöjd med säsongen.

LTIK startade matchen piggt och hade bland annat en boll i mål av Adam Johansson men målet blev avblåst för offside.

Det var en jämn match på Lilla Tjärby IP:s tunga gräsmatta. Men gästerna tog ledningen med 1-0 sedan de fått in en längre boll bakom LTIK:s backlinje och fyllt på med folk.
Hemmalaget hade möjligheter att utjämna. Albin Johanssons friläge räddades av Centerns keeper och Agust Söderström hade ett fräsande skott strax över.

Just LTIK:s vänsterback Agust Söderström var lite väl taggad och blev utvisad i den 35:e minuten efter två gula kort.
– Jag har aldrig blivit utvisad tidigare, så händer det i den här matchen... Jag tänkte mig inte för och gick in onödigt hårt. Första varningen tycker jag dock var tveksam, säger Agust.

– Fram till utvisningen är det en jämn match. Sedan kan vi inte säga att det som hände efter den inte hade hänt ändå. För det vet vi inte, säger tränare Thimmy.


Centern firar. LTIK:s Erik Hansson deppar. Foto: Johan W Jönsson


Ett decimerat LTIK gick ner på en anfallare och lyckades hålla 0-1 fram till paus. Under halvtidsvilan justerades ett par saker och instruktionerna var att “gå för det.”
– Vi har en tiominutersperiod i början av andra där vi skapar tryck och har ett par bra chanser. Men sista halvtimmen är det spel mot ett mål, säger Thimmy.

Simon Vedin hade ett hårt skott över och en boll räddades på mållinjen av Centernförsvarare. Dennis Wernebäck var den som anförde kvitteringsjakten.

När 1-1 uteblev tappade LTIK fart och ett övertaligt Centern kunde ta över ordentligt efter 2-0-målet som kom efter timmen spelad.

Mot slutet tvingades LTIK:s duktige målvakt Adrian Sirbu också att släppa in en frispark bakom sig till 0-3. Sirbu stod för flera högkaratiga räddningar i andra halvlek.
– Vi har inte fått igång vårt anfallsspel riktigt och det lös igenom i den här matchen. Vi har ett bra försvarsspel över hela banan och har släppt in få mål men får inte det att lossna riktigt.

LTIK har släppt in 32 mål på 22 matcher. Bara seriesegrande Kungsbacka har släppt in färre. Med 44 gjorda mål framåt har LTIK gjort minst mål på övre halvan.
– Sett över 90 minuter vinner Centern rättvist. De är spelskickligare än vad vi är. Centern är ett lag som passar oss illa att möta. De har högintensiva spelare individuellt, säger Thimmy.

Säsongen som helhet är ändå tränare Johansson mer än nöjd med. Nu slutade LTIK istället sexa i den jämna tabellen.
– Vi har gjort en jättebra säsong med LTIK-mått mätt. Vi har häng på toppen hela vägen. Vi har haft en stadig utveckling under säsongen och har gjort en stark höst.

– Jag är nöjd med resultatet och över att vi välförtjänt spelade till oss en chans att sluta trea i tabellen. Det som saknats är den där spetsen framåt.


Simon Vedin rensar bort bollen från LTIK:s straffområde. Foto: Johan W Jönsson


LTIK:s bästa målskytt i fjol, Emil Jönsson, såg riktigt het ut under försäsongen men skadade korsbandet och har inte kunnat vara med alls i seriespelet.
– Vi har inte haft den där spelaren som klivit fram offensivt när vi inte haft dagen som lag. Det vi har levt på är ett starkt och jämnt kollektiv samt ett bra försvarsspel.

Siktade ni på en topplacering och avancemang?
– Jag hade inte en tanke på det förrän sista tredjedelen. Vi har vuxit in i det här och i våras såg jag inte oss som ett topplag. Därför såg vi det hela tiden som att vi hade allt att vinna.

Victor Johansson blev LTIK:s bästa målskytt med tio mål på 13 matcher. Han missade de avslutande omgångarna på grund av en bristning i baksida lår.

Någon spelare som stack ut i matchen mot Centern?
– Vår mittback Otto (Björnsson) var bäst på plan och får personifiera vårt starka försvarsspel under säsongen, avslutar Thimmy Johansson.

Text: Johan W Jönsson