Klik venligst
SPORT 2022-09-20 KL. 16:34

LTIK förlorade seriefinalen

Av Johan W Jönsson

Det blev förlust för Lilla Tjärby IK i seriefinalen mot Getinge IF. Hemmalaget ledde med 3-0 i paus. LTIK lyckades aldrig nå mer än en reducering i andra och föll med 3-1. ”Getinge var bra! Det är inget snack om saken. Tyvärr kom vi inte riktigt upp i nivå”, säger LTIK:s tränare Mats Johansson.

LTIK förlorade seriefinalen
Albin Johansson i LTIK deppar efter förlusten i seriefinalen mot Getinge. Matchen slutade 3-1. Foto: Johan W Jönsson

Matchen hade förlagts till Getinges konstgräs som ligger bredvid naturgräsplanen på idrottsplatsen. Det var inte något som föll i god jord hos LTIK-tränare Johansson.

– De skyllde på att den var vattensjuk men det var inget fel på den. Då hade det varit bättre att säga att de ville lira konstgräs. Men vi kan inte älta det. Det är som det är, säger han.

Första halvlek blev en ensidig historia med mycket Getinge. Hemmalaget hade god rörlighet laget och mycket kraft i sitt spel. Efter halvtimmen spelad låg LTIK under med 3-0.

– Vi är inte bra första 35 minuterna. Planen var liten och Getinge gav oss inget utrymme att spela. Tyvärr är ett par av målen bjudningar från vår sida.

Å andra sidan stod LTIK:s målvakt adrian Sirbu för ett par bra ingripanden. Närmast ett LTIK-mål var Victor Johansson vars avslut strök ribbans ovankant.

– Getinge tröttnade lite och orkade inte ha samma press på oss i slutet av första och resten av matchen är okej från vår sida men då var uppförsbacken brant, säger Johansson.


LTK:s mål gjordes efter hörna. Alfred Karlsson (8) fick fram bollen till Victor Johansson som tryckte in den i nät. Foto: Johan W Jönsson


Efter timmen spelad kvitterade LTIK på hörna. Victor Johansson var siste man på bollen. Alfred Karlsson noterades för assisten. Närmare än så kom rödblått inte.

– Vi har chanser att göra fler mål och borde fått en straff. Tyvärr saknar vi skärpan i avsluten. Getinge kunde mycket väl gjort ytterligare något mål.

LTIK gick ner på trebackslinje och försökte gå för en reducering till men då öppnade man upp sig bakåt och hemmalaget var nära 4-1 på ett par omställningar.

– Getinge är det bästa lag vi mött i år och resultatet var rättvist. Det är inte säkert att det slutat annorlunda om vi spelat på gräs men då hade vi haft bättre möjligheter, säger Johansson.

Getinge gick nu om LTIK i tabelltoppen och leder med två poäng. Tre omgångar återstår. LTIK får hoppas att GIF tappar poäng samtidigt som man vinner resten av matcherna.

– Vi har ett par tuffa matcher kvar men vi ska göra vårt så får vi se hur långt det räcker. Det hade varit kul om det levde fram till sista omgången, avslutar Mats Johansson.

I övrigt var det inga upplyftande resultat heller. Samtliga lokala lag i femman förlorade (se faktaruta). Ränneslöv slog Hasslöv med 2-0 i derbyt i sexan. I övrigt förluster även där.

Omgångens glädjeämnen var damlagen. I damtrean slog Kornhult/Hishult jumbon Hyltebruk med 7-0. Linnea Fager gjorde tre mål. I fyran vann Lagan med 2-0 mot Tofta.


Victor Johansson gjorde LTIK:s mål mot Getinge. Det var hans 15:e mål i serien. Foto: Johan W Jönsson


Fakta:

Femman:

Getinge IF-LTIK 3-1 (3-0)
Mål LTIK: Victor Johansson
 
Andersbergs IK-SIF 5-1 (4-0)
Mål SIF: Erik Moberg

VBoIS-IS Örnia 0-4 (0-1)
 
Trönninge IF-BKW 7-1 (3-0)
Mål BKW: Nderim Peci
 
Sexan:
 
Sperlingsholm Skuggan BK-SBK 5-0 (2-0)
 
RGIF-HIS 2-0 (1-0)
Mål RGIF: Magnus Nilsson, Albin Hultin
  
Oskarström IS-YBK 9-1 (4-0)
Mål YBK: Edvin Westesson
 
Snöstorp Nyhem FF-K/HFF 11-0 (5-0)

Damtrean:
 
Hyltebruks IF-K/HFF 0-7 (0-3)
Mål K/HFF: Linnea Fager 3, Hannah Nilsson 2, Johanna Thelander, Vendela Markow
 
Damfyran:
 
FC Lagan-Tofta GIF 2-0 (0-0)
Mål FCL: Ebba Olausson, Olivia Söderström