-
SPORT 2022-11-14 KL. 14:37

Lokala framgångar på bordtennis-DM

Av Johan W Jönsson

Det blev DM-guld för Våxtorps BoIS Malcolm From i den öppna herrsingelklassen. BoIS defensivspelare vann såväl semifinalen som finalen i skiljeset. För Laholms BTK Serve blev det maximal utdelning på flicksidan.

Lokala framgångar på bordtennis-DM
Malcolm From vann DM och fick därför en biljett till stora SM. Foto: Johan W Jönsson

Distriktsmästerskapen i bordtennis ägde denna gång rum i Varberg. Både Våxtorps BoIS och Laholms BTK Serve var representerat.

BoIS herrspelare Malcolm From vann ”Herrsingel öppen” och kvalificerade sig därigenom för stora SM. I finalen blev det seger med 3-2 i set mot Tobias Hansson från Åsa IF.

– Mycket starkt av Malcolm som denna säsongen trappat upp träningen. Det har gjort nytta, konstaterar VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Det blev ytterligare medaljer för Våxtorp. Johnny Eriksson vann Herrsingel -60 och Hans Albertsson tog silver i Herrsingel -65. De båda vann dessutom guld ihop i Herrdubbel -60.

– Vi skulle även deltagit i MX-Dubbel och Damdubbel men de klasserna ströks då det var för få anmälda, berättar Eriksson.

LBTK Serve deltog inte med några seniorer på DM. Däremot på ungdomssidan där klubben var representerat både i F14 och i Pingisiaden (F-12).

Det mycket gick bra för Laholmsklubben. Karla Bengtsson vann guld före Tuva Edvinsson i F14. Defne Feyzoula slutade trea. Storslam för LBTK Serve alltså.

Även i Pingisiaden blev det guld. Olivia Lämpegård, som blev fyra i F14, vann F-12-klassen. Fin utdelning för Serves ungdomar alltså.

– Mycket bra! Tjejerna spelar även i division 2 damer den här säsongen. De har faktiskt överraskat och lyckats vinna en match. De är med för att se och lära, säger ordförande Kaj Karlsson.

Varför var ni inte representerade på seniorsidan?

– Vi har våra stadskamper och vår veteranserie. Hade DM varit på närmare håll för vår del så hade nog fler från klubben varit med, säger Karlsson.


VBoIS Malcolm From på pallen i SM. Foto: privat